MUP se oglasio povodom Krivokapićevih ćerki: Do sada se nisu žalile da se osećaju ugroženo

30.06.2021

15:40 >> 15:41

0

Autor: A. B.

Smatramo da je neozbiljno i tendenciozno da ukoliko se osećaju nebezbedno, ćerke crnogorskog premijera to prvo saopšte medijima, a da pritom ne obaveste poli

MUP se oglasio povodom Krivokapićevih ćerki: Do sada se nisu žalile da se osećaju ugroženo
Copyright Profimedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je proverama utvrđeno da ne postoje konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju bezbednosti ćerki predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, koje žive u Beogradu.

S obzirom na to da je, kako se navodi, reč o štićenim ličnostima u Crnoj Gori, srpska policija preduzima mere njihovog obezbeđenja dok borave u Beogradu i sa ćerkama Krivokapića ima redovan telefonski kontakt.

– Srbija je bezbedna zemlja i policija je tu da brine o bezbednosti svakog građanina. Smatramo da je neozbiljno i tendenciozno da ukoliko se osećaju nebezbedno, ćerke crnogorskog premijera to prvo saopšte medijima, a da pritom ne obaveste policiju – stoji u saopštenju.

Navodi se i da se ćerke premijera Krivokapića do sada policiji nisu požalile da se osećaju ugroženo u Srbiji.

Napominju da je policija nakon verbalne note Ambasade Crne Gore u Beogradu, kojom je zatraženo preduzimanje mera na njihovoj bezbednosti, ponovo razgovaralo sa ćerkama crnogorskog premijera i policijskim službenikom Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

– Niko od njih nije izneo konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju njihove bezbednosti – ističe se u saopštenju.

Navode i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, takođe, od nadležnih bezbednosnih službi zatražilo mišljenje i da je nakon provera konstatovano da ne postoje konkretna saznanja koja bi ukazala na mogućnost ugrožavanja njihove bezbednosti.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike