Ministar Vulin: Srbe štiti samo jaka srpska država, sve ostalo su laži

01.05.2021

13:11

0

Autor: A.S.

Aleksandar Vulin javnosti se obratio saopštenjem kojim podseća na 1. maj 1995. godine u Zapadnoj Slavoniji

Ministar Vulin: Srbe štiti samo jaka srpska država, sve ostalo su laži
Copyright Aleksandar Vulin, TV printscreen

-Srbe štiti samo jaka srpska država, a sve ostalo su laži u koje više nemamo prava da verujemo, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom 26 godina od hrvatske vojne operacije “Bljesak”, u kojoj je stradao veliki broj srpskih civila, a oko 15.000 njih napustilo područje zapadne Slavonije.

Ministar Vulin javnosti se obratio saopštenjem u kojem navodi da su 1. maja 1995. godine “ustaše izvele akciju ”Bljesak”” i započele plansko i sistematsko etničko čišćenja Srba u Slavoniji, te da se, kaže, kao i mnogo puta kasnije, zaštita UN i međunarodnog prava nije odnosila na srpski narod.

-Srbe štiti samo jaka srpska država, a sve ostalo su laži u koje više nemamo prava da verujemo- poručio je Vulin i dodao da “za zločine u ”Bljesku” niko nije odgovarao, niti će”.

Sa prostora Zapadne Slavonije za dva dana proterano je 15.000 Srba, a ubijeno ili nestalo 283 Srba, među njima 56 žena i osmoro dece.

Pročitajte još:

Ministar je naveo da se do danas ne zna ništa o sudbini 127 nestalih Srba, koji su na spisku nestalih, kako kaže, onom spisku kojim našoj zemlji preti predsednik Hrvatske Zoran Milanović i “kaže da će usloviti EU integracije Srbije rasvetljavanjem sudbine nestalih”.

-Malo im je bilo što su ih proterali i pobili, pa sada i mrtvi Srbi treba da posluže za napad na Srbiju. Za koju godinu tražiće Hrvatska da se Srbija ne primi u EU, dokle god ne objasni gde je sa spiska stanovnika Hrvatske nestalo 250.000 Srba, poslednji put viđenih dok beže pred kamama u akciji ”Oluja- naveo je Aleksandar Vulin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike