Lajčak se sastao sa Hotijem, Mustafom, Hodžajem i Haradinajem

02.03.2021

14:13

0

Haradinaj je posle sastanka na svom Fejsbuku napisao da je u dijalogu neophodna strateška uloga Sjedinjenih Američkih Država

Lajčak se sastao sa Hotijem, Mustafom, Hodžajem i Haradinajem
Copyright Profimedia

Drugog dana posete specijalni izvestilac EU za dijalog Miroslav Lajčak sastao se sa odlazećim premijerom privremenih institucija u Prištini Avdulahom Hotijem, a posle sastanka nije bilo izjava.

pročitajte još

Zabranjeno je bilo i fotografisanje sastanka, ali nakon njega Hoti je na svom Fejsbuku objavio da je Lajčaku poželeo uspeh u okončanju procesa dijaloga i da mu se zahvalio na dosadašnjem posredovanju u tom procesu, prenosi Tanjug pisanje Koha.

-Od jula 2020 godine dijalog je nastavljen na tri osnovna principa: Konačnom sporazumu uz uzajamno priznanje, da se o suverenitetu i teritorijalnom integritetu ne može pregovarati i da je Ustav nepovredi, rekao je Hoti.

Lajčak se sastao i sa liderima Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom i Enverom Hodžajem, a usledio je i sastanak sa liderom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem.

pročitajte još

Haradinaj: U dijalogu neophodna strateška uloga SAD

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je danas, tokom razgovora sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, ponovio da bi dijalog trebalo da se završi uzajamnim priznanjem.

Haradinaj je posle sastanka na svom Fejsbuku napisao da je u dijalogu neophodna strateška uloga Sjedinjenih Američkih Država.

Kako je naveo, vanredni parlamentarni izbori održani 14. februara ocenjeni su kao pobeda demokratije i istaknuto je da je neophodno da se nove vlasti formiraju što pre.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike