Jaka poruka i odgovor Kurtiju: "Populističko zamajavanje preko tužbi protiv Srbije"

07.05.2021

17:05 >> 16:53

0

Autor: A. B.

Prretnje tužbama, baš kao i pretnje stvaranjem tzv. velike Albanije, jesu pokušaj destabilizovanja prilika u regionu

Jaka poruka i odgovor Kurtiju: "Populističko zamajavanje preko tužbi protiv Srbije"
Copyright Youtube printscreen

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković poručio je danas premijeru privremenih institucija u Prištini Aljbinu Kurtiju da bi trebalo da shvati da je s novom funkcijom dobio novu odgovornost umesto što se bavi “populističkim zamajavanjem” svojih sunarodnika najavljujući tužbe protiv Srbije.

– Kurtijeva najava tužbe protiv Srbije, osim što je neostvariva, budući da samoproglašeno Kosovo nije država, jeste još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na pre svega socijalna i ekonomska očekivanja građana – naveo je Petković u saopštenju koje je medijima dostavila Kancelarija za KiM.

Tanjug/Strahinja Aćimović

On kaže da pretnje tužbama, baš kao i pretnje stvaranjem tzv. velike Albanije, jesu pokušaj destabilizovanja prilika u regionu, s obzirom da Priština i dalje ima opasne nade da bi na neki način mogla profitirati u takvom scenariju.

Pročitajte još:

Naglašava da je stabilnost regiona, ekonomski i demokratski razvoj jedini razuman put za izlazak iz postkonfliktne psihoze u kojoj je deo društva na Kosovu i Metohiji i dalje zarobljen.

– Zato je dijalog, od kojeg Kurti uporno beži, jedina šansa za miran rasplet i rešavanja nesuglasica, i što pre u Prištini to shvate to će i šanse za prevazilaženje nagomilanih društvenih i ekonomskih problema na Kosovu i Metohiji biti veće – poručio je Petković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike