Godfri: Promene u SAD neće uticati na Vašingtonski sporazum

02.12.2020

13:16 >> 18:15

0

Istakao je da će SAD, kao i do sada, nastaviti da pružaju podršku Srbiji u procesu pristupanja EU

Godfri: Promene u SAD neće uticati na Vašingtonski sporazum
Copyright TANJUG /DRAGAN KUJUNDZIC

Promena američke administracije neće uticati na sprovođenje Vašingtonskog sporazuma, poručio je ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri  na sastanku sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Žarkom Obradovićem, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Godfri je, kako se navodi u saopštenju, naglasio da je interes SAD članstvo Srbije u Evropskoj uniji, što bi dodatno doprinelo stabilnosti u regionu kao i prosperitetu i ekonomskom rastu.

Istakao je da će SAD, kao i do sada, nastaviti da pruža podršku Srbiji u procesu pristupanja EU.

Godfri je izrazio očekivanje da će se sporazumi koji se odnose na saradnju Srbije i SAD, pre svega Sporazum o nauci i tehnologiji i Sporazum o podsticanju investicija, uskoro naći u skupštinskoj proceduri i biti predmet ratifikacije Narodne skupštine.

Američki ambasador i Obradović razgovarali su o intenziviranju američko – srpskih odnosa, a Obradović je ocenio da odnosi dve zemlje idu uzlaznom linijom i da je saradnja sve bolja.

Istakao je da je za Srbiju izuzetno važno da u SAD ima saradnika i prijatelja, što je i državni interes naše zemlje.

On je u razgovoru sa ambasadorom ukazao na značaj Vašingtonskog sporazuma koji je potpisan u septembru ove godine, čije sprovođenje doprinosi regionalnoj i ekonomskoj saradnji, kao i dijalogu Beograda i Prištine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike