Evroparlamentarci dolaze u Beograd na međustranački dijalog 9. i 10. jula

04.07.2021

08:46

0

Evropski parlament naglašava posvećenost da kroz međupartijski dijalog pomogne Srbiji u poboljašanju atmosfere među političkim snagama

Evroparlamentarci dolaze u Beograd na međustranački dijalog 9. i 10. jula
Copyright Tanjug printscreen

Evropski parlament najavio je da će se nova runda međupartijskog dijaloga sa Skupštinom Srbije održati 9. i 10. jula u Beogradu.

Kako je saopšteno u Briselu, dijalog će biti održan nakon sveobuhvatne faze konsultacija s predstavnicima parlamentarnih grupa, opozicionih partija i blokova kao i organizacijama civilnog društva tokom aprila i juna.

“Cilj je da se omogući pragmatični dijalog među učesnicima kako bi se postigli konkretni i sporazumni rezultati. Svi učesnici koji sede za istim stolom imaće jednak prostor kako bi mogli da izraze svoje stavove. Ovo je prilika za postizanje kompromisa u ključnim oblastima vezanim za stvaranje političkih jednakih uslova uoči sledećih izbora”, navodi se u saopštenju EP.

Evropski parlament u zaključku saopštenja naglašava svoju posvećenost da kroz međupartijski dijalog pomogne Srbiji u poboljašanju atmosfere među političkim snagama i negovanju smislenog dijaloga kao suštinskom koraku na putu evropskih integracija zemlje.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike