Ðurić: Dijalog je za Vašington odgovornost Brisela

06.08.2021

11:05

0

Autor: M. I.

Ðuri kaže da je predsednik SAD Džozef Bajden u svakom trenutku dobrodošao u Beograd

Ðurić: Dijalog je za Vašington odgovornost Brisela
Copyright YouTube/Printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić kaže da se u Vašingtonu na dijalog Beograda i Prištine gleda kao na odgovornost Brisela.

– Ovde se dijalog vidi pre svega kao odgovornost Brisela. Uz sve još nisu završena važna imenovanja zvaničnika zaduzenih za naš region u novoj administraciji. Iskoristićemo svaku priliku da sa njima podelimo našu viziju kompromisnog rešenja, ali i elementarno održivog rešavanja odnosa s našom južnom pokrajinom, kao i transformacije čitavog regiona u region uspeha – naveo je Ðurić.

pročitajte još:

Ambasador kaže da dane u Vašingtonu često provodi u društvu i blizini čelnih ljudi u raznim oblastima života te moćne i velike zemlje.

– To je dragoceno iskustvo, sve to doprinosi jedinstvnoj atmosferi moje misije u Vašingtonu – rekao je Ðurić.

Ðurić je rekao da, nedavna tvrdnja Džona Bolotna, savetnika za nacionalnu bezbednost bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, da su korekcija grainica i podela Kosova jedino održivo rešenje, nije uopšte na dnevnom redu Bajdenove administracije.

On je dodao da sa američkim zvaničnima svakodnevno razgovara o neophodnosti postizanja kompromisnog rešenja kada je reč o kosovskom pitanju.

Ðuri kaže i da je predsednik SAD Džozef Bajden u svakom trenutku dobrodošao u Beograd.

– Usudiću se da kažem da mislim da bi bio dočekan bolje nego u mnogim državama u širem okruženju – rekao je Ðurić i podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić gospodinu Bajdenu bio sjajan domaćin 2006. godine i da Srbi, kao mudar istorijski narod, i te kako prepoznaju značaj izgradnje prijateljskih odnosa sa SAD.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike