"Ðukanović uplašen zbog hapšenja koje mu preti"! Ministar Popović: Spreman i na rat potiv svog naroda

12.09.2021

09:43 >> 11:44

0

Njegov ulog nema cenu, jer to više nije samo njegova politička karijera, već je to i njegova lična sloboda, kaže ministar

"Ðukanović uplašen zbog hapšenja koje mu preti"! Ministar Popović: Spreman i na rat potiv svog naroda
Copyright Profimedia

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović uplašen je zbog hapšenja koje mu neminovno preti za organizovani kriminal, trgovinu drogom i cigaretama, a za šta postoje čvrsti dokazi u crnogorskom i međunarodnim tužilaštvima, ocenio je danas ministar u Vladi Srbije Nenad Popović.

Ðukanović je zbog toga spreman da učini sve da ostane na vlasti, pa makar i po cenu toga da krene u rat protiv sopstvenog naroda i države, ali i u rat protiv crkve, koju, kao osvedočeni komunista, mrzi iz dubine duše i želi da je uništi, naveo je Popović, koji je predsednik Srpske narodne partije, povodom intervjua predsednika Crne Gore zagrebačkom Jutarnjem listu.

Pročitajte još

-Njegov ulog nema cenu, jer to više nije samo njegova politička karijera, već je to i njegova lična sloboda i izvesna mogućnost da kraj života dočeka iza rešetaka. Sa tom opasnošću nije suočen samo Ðukanović, već i mnogi pripadnici njegove mafijaške hobotnice, čiji se pipci protežu širom Crne Gore i Balkana – dodaje se u saopštenju.

Printscreen/Youtube, Radio televizija Bor (“Štampa, radio i film” d.o.o.)

Prema rečima Popovića, ova poslovna, politička i medijska mafijaška hobotnica uskoro će se suočiti sa mehanizmima pravne države Crne Gore, “i otud dolazi sva nervoza i otrov koji Ðukanović seje u hrvatskim medijima, tražeći saveznike u onima koji decenijama unazad vode antisrpsku kampanju u regionu i međunarodnoj javnosti”.

Popović ukazuje da, međutim, ovo nije vreme od pre 20 ili 30 godina, kada međunarodna javnost nije znala ko je Milo Ðukanović.

-Danas je ovaj autokrata prozren u međunarodnoj političkoj javnosti i zato su mu svi nekadašnji saveznici okrenuli leđa. Prozren je kao kriminalac, komunista, autokrata i politički gubitnik koji silom pokušava da prekraja demokratsku volju građana Crne Gore, ali i da im silom, snajperom, oduzme pravo na slobodu veroispovesti zagarantovano Ustavom – dodaje se u saopštenju.

Nazivajući Ðukanovića političkim konvertitom, Popović podseća da je on tokom svoje političke karijere menjao ideologije i stavove isključivo po meri onih koji su mu pomagali da sačuva mesto suverenog vladara Crne Gore.

-Nekada je to bio Milošević, kada je Ðukanović uz njegovu podršku bio premijer Crne Gore, a danas je to NATO pakt, na čiju podršku se Ðukanović donedavno oslanjao, a koji mu je danas, po svemu sudeći, otkazao podršku, ne želeći da bude saučesnik u njegovim kriminalnim radnjama. Sve što danas radi Ðukanović oslikava tužan kraj jednog diktatora, koji je došao na vlast na krilima komunizma, a koji je vremenom, komunističku ideologiju zamenio jedinom koju danas priznaje – ideologijom organizovanog kriminala i trgovine drogom”, kaže Popović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike