Đukanović: Stefanović podneo ostavku jer je članstvo to tražilo

31.05.2021

05:39 >> 08:35

0

Ðukanović je rekao da nije on pokrenuo pitanje Stefanovićeve odgovornosti, već da je svašta saznavao godinama unazad

Đukanović: Stefanović podneo ostavku jer je članstvo to tražilo
Copyright Printscreen/Youtube, Jutarnji Program TV HAPPY

Član Glavnog odbora i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Ðukanović izjavio je sinoć da je Nebojša Stefanović podneo ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora SNS u Beogradu jer je to članstvo stranke tražilo, a ne zbog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Članstvo je to tražilo jer postoje određene indicije, sumnje… Članstvo se izjašnjavalo o tome koji funkcioner loše radi u stranci – rekao je Ðukanović u emisiji “Hit tvit” na TV Pink.

Na pitanje na koga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mislio kada je rekao da mu se gade oni koji očekuju od stranih ambasada da ih postave na položaje i koji smeštaju svojim partijskim drugovima po medijima, Ðukanović je rekao da kada bi krenuo da nabraja, ne bi završili emisiju.

– Toga ima i u samom vrhu i u članstvu – naveo je Ðukanović.

On je dodao da ga je posebno zabolela priča oko brata i sina predsednika Srbije, a na pitanje da li su to podmetnuli njegovi partijski drugovi, odgovorio je potvrdno.

– Između ostalog, iz policije su radili – rekao je Ðukanović.

Ðukanović je rekao da nije on pokrenuo pitanje Stefanovićeve odgovornosti, već da je svašta saznavao godinama unazad, i istakao da u politici treba imati realne ambicije i znati “koliki je vaš realan domet”.

Kao primer osobe koja “realno shvata svoj domet” naveo je novog potpredsednika Glavnog odbora SNS Aleksandra Šapića i ocenio da je zato Šapić i uspešan.

Ðukanović je istakao da je SNS gubio od Šapića na Novom Beogradu i kad je bio najjači.

Pročitajte još

-To je za poštovanje, jer je znao kako da nas pobedi. Imao je bolji program i zato mi je drago jer će nešto novo uneti u SNS. Pre svega je ljudima u politici jako teško da suzbiju svoje sujete i nerealne ambicije. Mislim da je možda to kod Stefanovića bilo prevashodno – rekao je Ðukanović.

Što se tiče sednice Glavnog odbora SNS, Ðukanović je odbacio navode, kako je rekao, medija pod kontrolom Ðilasa, da Vučić nije smeo da smeni Stefanovića do kraja.

– Da je hteo, mogao je ne znam šta da mu uradi. Neko je možda nešto i pozitivno uradio u životu, i to se ceni. Ne možete apriori nekoga da obrišete. To su oni navikli, oni u svojoj maloj Demokratskoj stranci, koju Lutovac vodi, 60 ljudi dekretom obrišu i onda pričaju o demokratiji. Staljinistička čistka najgore vrste – rekao je Ðukanović, i poručio da SNS neće to raditi.

Ðukanović je naglasio da je Stefanović dosta toga pozitivnog uradio.

– Sada, sve ovo drugo i sve oko prisluškivanja… Vučić ima možda taj problem što je jako bolećiv čovek, u smisli preterano je blag… Nismo mi da sudimo, Gospod sudi, a postoje i nadležni državni organi. Ako tužilaštvo nešto bude pokretalo, sudovi neka rade svoj posao. Nismo mi ti koji bi trebalo da sečemo glave – poručio je Ðukanović.

Komentarišući najavljene promene u stranci, Ðukanović je rekao da će se te promene dogoditi.

On je naglasio i da se milioni evra ulažu kako bi se srušio Vučić.

Upitan da precizira na koga misli, rekao je da govori o stranom faktoru i čitavoj ekipi oko Ðilasa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike