Direktor Kancelarije za KiM: Najave Hrvatske da instalira vojni kamp na KiM pretnja po mir i stabilnost

06.05.2021

19:49

0

Autor: A.S.

Izvor: RTS.rs

Nakon izjave Radmana, oglasio se i Petković

Kancelarija za KiM

Nakon što je hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman najavio da će njegova zemlja na Kosovu i Metohiji formirati vojni kamp, usledile su reakcije srpskih zvaničnika, među njima i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

U saopštenju koje se nalazi na sajtu Kancelarije za KiM, navodi se:

-Najave Hrvatske da na Kosovu i Metohiji planira da instalira vojni kamp najotvorenija su pretnja po mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, ali i Srbima koji su ostali da žive na teritoriji naše južne pokrajine.

Reč je o direktnom kršenju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer je raspoređivanje vojnika na teritoriji Kosova i Metohije moguće samo u skladu sa ovim dokumentom i ničiji snovi o vojnim okupacijama ne mogu to poništiti.

Očekujemo jasnu i nedvosmislenu reakciju zvaničnika Evropske unije i Brisela, koji mora stati na put ovakvom zveckanju oružjem, koje dolazi od zemlje koja je članica EU.

Pročitajte još:

Nema sumnje da je reč o otvorenoj provokaciji Hrvatske na račun Srbije i udaru na dobrosusedske odnose koje naša zemlja neguje sa zvaničnim Zagrebom, uprkos učestalim provokacijama.

Srbija neće na provokacije odgovarati jezikom provokacija, ali neka svima bude jasno da neće ni blagonaklono gledati na ovakve pretnje koje unose nemir u živote Srba koji su već jednom iskusili “Pogrome” i “Oluje”.

Zato, neka se niko ne zavarava da će bilo kome biti dozvoljeno da svoje militantne snove ostvaruje preko leđa srpskog naroda. To se neće dogoditi- piše u saopštenju na sajtu Kancelarije.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti