Dačić o slučaju proterivanja ambasadora: Ministarstvo ispravno postupilo, ispada da smo najveći neprijatelji sa Crnom Gorom

29.11.2020

22:26 >> 22:57

0

Mera reciprociteta je pametna odluka, ali postoji i želja da sa Crnom Gorom bratskom državom imamo dobre odnose, rekao je on

Dačić o slučaju proterivanja ambasadora: Ministarstvo ispravno postupilo, ispada da smo najveći neprijatelji sa Crnom Gorom
Copyright TANJUG / RADE PRELIC

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je večeras da su ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i Ministarstvo postupili kako treba, kada su u subotu uveče primenili meru reciprociteta u vezi proterivanja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića iz te zemlje.

Dačić je, gostujući na televiziji Pink, rekao da u međunarodnoj politici postoji mera reciprociteta koju sve zemlje na svetu primenjuju i istakao da je Božović proteran bez ikakvog razloga.

Kako je rekao, mera reciprociteta je pametna odluka, ali i da je želja da sa Crnom Gorom bratskom državom imamo dobre odnose nešto drugo.

Pročitajte još:

Povlači se odluka o proterivanju ambasadora Crne Gore! Vučić: Doprineće stvaranju bolje atmosfere 

Predsednik sazvao sastanak zbog odnosa sa Podgoricom: Da li slede nove mere zbog proterivanja Božovića? 

Ovo što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras uradio nije osporio šta je urađeno, već je smatrao da time pokazujemo da imamo dobru volju da sarađujemo i pružamo ruke jedni drugima, bez obzira šta su oni uradili-  rekao je Dačić.

On je dodao da ga baš zanima šta će još uraditi odlazeći crnogorski režim u vezi Srbije.

-Ne pamtim da je ovako nešto zabeleženo u istoriji. Došli smo do toga da ispada da smo najveći neprijatelji. Možda je i dobro, jer je time režim Mila Ðukanovića dao svoj poslednji pečat vladavine – rekao je Dačić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike