Dačić: Međustranački dijalog u "umrtvljenoj fazi"

18.03.2021

09:57

0

On je dodao da su neki zahtevi opozicije nerealni, ali da će se dijalog svakako voditi

Dačić: Međustranački dijalog u "umrtvljenoj fazi"
Copyright Profimedia

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je međustranački dijalog trenutno u “umrtvljenoj fazi”.

-Ja imam redovne kontakte sa nekim strankama koje se javljaju i već su donele različite platforme za dijalog, koji je sada u umrtvljenoj fazi. Čekam evropske parlamentarce. Oni su toliko pričali o tom dijalogu, ja kad sam izašao i rekao, hajde možemo odmah, oni kažu, pa nemojte odmah i mi treba da imamo neku pripremu – rekao je Dačić.

Na pitanje da li su potrebni posrednici u dijalogu, Dačić je na TV Pink odgovorio da je dijalog dogovoren još ranije i da bi odustajanje od njega bilo “uzeto za zlo”.

-Znate kakvi su Evropljani, oni uzmu spisak i kažu, složili ste se da imamo dijalog, a sad nećete, to je minus – rekao je Dačić.

Pročitajte još

On je dodao da su neki zahtevi opozicije nerealni, ali da će se dijalog svakako voditi.

-Juče smo imali pravi rat u opoziciji. Tu se ne zna ko koga napada i ko se za šta zalaže. I u dijalogu ja ne znam sa kim bismo tu razgovarali, ali imam već dve-tri platform koje su došle od raznih opozicionih stranaka -naveo je Dačić.

Kako je rekao, videće se šta će biti u dijalogu, ali na kraju krajeva to, dodaje, nije glavna star u našoj zmelju, već borba za ljudske živote, za vakcinaciju i ekonomski opstanak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike