Bilčik: Bojkot je strategija ćorsokaka, dijalog će da donese bolje uslove za takmičenje na izborima 2022. godine

04.02.2021

13:58 >> 01:24

0

Moramo da napravimo platformu koja će omogućiti učešće svih relavantnih proevropskih snaga u Srbiji

Bilčik: Bojkot je strategija ćorsokaka, dijalog će da donese bolje uslove za takmičenje na izborima 2022. godine
Copyright Youtube printscreen

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik, kaže da će rad na kulturi dijaloga i kompromisa kao i stvaranje uslova za učešće svih relevantnih partija na izborima 2022. godine biti neki od glavnih ciljeva druge faze Međustranačkog dijaloga u Srbiji.

-Bojkot je strategija ćorsokaka i ne donosi političke promene, naglašava Bilčik.

Izvestilac za Srbiju naglašava da će nova faza Međustranačkog dijaloga imati dva osnovna cilja od kojih je prvi popravljanje uslova za političko nadmetanje i gajenje kulture dijaloga i kompromisa na političkoj sceni Srbije.

pročitajte još

-Naš osnovni partner ostaje Narodna skupština Srbije, ali moramo da napravimo platformu koja će omogućiti učešće svih relavantnih proevropskih snaga u Srbiji, navodi izvestilac.

Drugi politički cilj nove faze Međustranačkog dijaloga, prema rečima Vladimira Bilčika, biće pomoć u stvaranju boljih uslova za takmičenje na izborima 2022. godine i osiguravanju da svi koji žele da učetvuju i menjaju politku u Srbiji uzmu učeše na izborima.

Vladimir Bilčik navodi da je tokom jučerašnjeg razgovora predsednika srpskog Parlamenta, Ivice Dačića i predsednika Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, Dejvida Mekalistera, postignut principijelan dogovor da se sa drugom fazom Međustranačkog dijaloga počne već u martu.

pročitajte još

On dodaje da je postignut dogovor i o tome da se povećan broj ljudi koji će u ime Evropskog parlamenta učestvovati u Međustranačkom dijalogu, a koji, prema Bilčikovim rečima, već sarađuju kao tim.

-Vrlo sam srećan što se Knut Flekenštajn i Eduard Kukan vraćaju ovom dijalogu. Radi se o političarima koji su vrlo iskusni i vrlo poštovani širom političke scene u Srbiji, kaže Bilčik.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike