Bajden deli Republiku Srpsku na dva dela: Srđa Trifković upozorava na planove demokrata

11.12.2020

14:21 >> 14:28

0

Autor: M. I.

Može se očekivati finansijski i svaki drugi pritisak, ne samo na RS, već i na Srbiju, rekao je Trifković

Bajden deli Republiku Srpsku na dva dela: Srđa Trifković upozorava na planove demokrata
Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Istoričar prof. dr Srđa Trifković komentarisao je u jutarnjem programu TV Happy saslušanja u Spoljnopolitičkom odboru Predstavničkog doma SAD na temu Balkana.

– Oni su se založili za temeljnu deviziju “Dejtona”, za ukidanje entiteta, za uvođenje principa ,,jedan čovek – jedan glas”, za zabranu političkog delovanja Milorada Dodika i njegovih bliskih saradnika, na osnovu tvrdnje da sarađuju sa korumpiranim ruskim oligarsima, i za dovođenje garnizona NATO u Brčko, čime bi se RS presekla na dva dela. Takođe su se založili i za finansijski i svaki drugi pritisak, ne samo na RS, već i na Srbiju, da se u ceo taj posao ne meša. Ovo je za mene sasvim očekivana ofanziva istih onih krugova koji se nikada nisu pomirili sa “Dejtonom” i koji su uvek smatrali Srpsku nelegitimnom tvorevinom – izjavio je Trifković.

Pročitajte još: Bajden sa osmehom na licu zagovarao bombardovanje i okupaciju Srbije (VIDEO)

On je istakao da je Republika Srpska u opasnosti.

– Treba strahovati da će upravo iz Vašingtona biti predstavljeno briselskoj birokratiji, Berlinu i Parizu zajedničko delovanje po pitanju revizije “Dejtona” i priznanja lažne države Kosovo, kao dokaz da saradnici sa obe strane Atlantika mogu ponovo da uspostave saradnju – rekao je prof. dr Srđa Trifković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike