Raj na zemlji: 10 najlepših plaža na svetu koje će vam oduzeti dah

28.05.2023

10:36

0

Autor: K. B.

Tu pesak blista kao zlato, talasi pozivaju na igru, a sunce osvetljava svaki atom vašeg bića

Raj na zemlji: 10 najlepših plaža na svetu koje će vam oduzeti dah
Bora Bora - Copyright Pixabay

Izlet na prelepe plaže može biti pravi san za ljubitelje sunca, peska i tirkiznog mora. Širom sveta postoji mnogo fascinantnih destinacija koje su poznate po svojim neverovatnim plažama. Ova putovanja pružaju priliku za opuštanje, istraživanje i uživanje u netaknutoj prirodi.

Ponesite svoj omiljeni šešir i naočare za sunce, spremite se za uzbudljivo putovanje na plaže koje će vas ostaviti bez daha.

1. Bora Bora, Francuska Polinezija

Bora Bora je jedno od najprepoznatljivijih ostrva na svetu, poznato po svojim predivnim plažama. Pesak je mekan i beli, a more tirkizno i kristalno čisto. Bungalovi izgrađeni na pilotima, koji se protežu preko lagune, pružaju jedinstven doživljaj odmora na plaži.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BORA BORA (@visit_borabora)

 

2. Maldivi

Maldivi su arhipelag koji se sastoji od preko 1.000 ostrva, sa nekim od najlepših plaža na svetu. Beli pesak, plitke tirkizne lagune i bujna podvodna bioraznolikost čine ovo mesto pravim rajem za ljubitelje plaža i ronjenja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maldives (@maldives)

 

3. Sejšeli, Anse Source d'Argent

 

Smaragdno zelene vode, granitne stene i snežnobeli pesak karakterišu ovu predivnu plažu na ostrvu La Digue u arhipelagu Seychelles. Sa palmama koje se njišu na vetru i impresivnim pejzažem, Anse Source d'Argent je zaista jedna od najlepših plaža na svetu.

4. Zlatni Rt, Hrvatska

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fran V. (@vladfran.croatia)

Plaža Zlatni Rt, takođe poznata kao "Crveni Otok", nalazi se u Rovinju, Hrvatska. Ova jedinstvena plaža se proteže u more i ima oblik šiljka. Okružena je prelepom prirodom i zelenilom, pružajući miran i slikovit ambijent za uživanje u sunčanju i plivanju.

5. Praia do Sancho, Brazil

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by igor josif (@igorjosif)

 

Smestila se na ostrvu Fernando de Noronha u Brazilu, Praia do Sancho je plaža koja je poznata po svojoj netaknutoj lepoti. Sa impresivnim stenama i tirkiznim vodama, ova plaža je omiljena među zaljubljenicima u prirodu i avanturiste. Pristup plaži je moguć samo putem stepenica ili čamcem, što dodatno održava njen divlji i netaknuti karakter.

6. Grace Bay, Turks i Caicos

 

Smeštena na ostrvu Providensijales, plaža Grejs Bej je poznata po beskrajnom belom pesku i kristalno čistoj tirkiznoj vodi. Ova plaža nudi savršeno mesto za opuštanje, sunčanje i ronjenje, a okružena je luksuznim odmaralištima koja pružaju izuzetnu uslugu i udobnost.

7. Whitehaven Beach, Australija

 

Plaža Vajthaven, koja se nalazi na ostrvima Vitsundej u Australiji, često se navodi kao jedna od najlepših plaža na svetu. Ova plaža se izdvaja po svom finom belom pesku, koji je mekan kao prah i u kontrastu sa spektakularnim nijansama plave vode. Posetioci mogu uživati u šetnji plažom, istražiti obližnje uvale ili se jednostavno opustiti na ovom rajskom mestu.

8. Navagio Beach, Grčka

 

 

Poznata i kao Plaža brodoloma, ova plaža se nalazi na grčkom ostrvu Zakintos. Glavna atrakcija ove plaže je olupina broda koji je izneo na obalu, što dodaje mistični element njenom ionako prelepom pejzažu. Beli pesak, kamenje koje viri iz mora i tirkizna voda stvaraju slikovit prizor koji posetioci neće zaboraviti.

9. Anse Lazio, Sejšeli

 

Smešten na ostrvu Praslin na Sejšelima, Anse Lacio je rajsko mesto sa savršenom kombinacijom belog peska, palmi i azurne vode. Ova plaža nudi mir i tišinu, idealna za opuštanje i uživanje u netaknutoj prirodi.

10. Matira Beach, Bora Bora

 

Ova prelepa plaža na ostrvu Bora Bora u Francuskoj Polineziji nudi prelepe pejzaže i mogućnost istraživanja bogatog podvodnog sveta. Tirkizno more, beli pesak i tradicionalni bungalovi na vodi čine plažu Matira jedinstvenom i neodoljivom destinacijom za ljubitelje plaže.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike