Žene u muzici: Bogat koncertni program u Kulturnom centru Beograda

03.05.2021

06:24 >> 12:47

0

Na repertoaru je i nastup klavirskih umetnika u Galeriji Artget koji će izvesti Dance macabre Kamija Sen-Sansa i na taj način istaći 100. godišnjicu od smrt

Žene u muzici: Bogat koncertni program u Kulturnom centru Beograda
Copyright Pixabay

Muzički program Kulturnog centra Beograda (KCB) u maju čine koncerti značajnih domaćih muzičara koji se održavaju svakog ponedeljka u Galeriji Artget.

Odmah nakon praznika, ovog puta u utorak 4. maja sopran Nataša Tasić Knežević, solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i pijanista Saša Knežević prirediće praznični koncert za beogradsku publiku, sa programom koji čine solo pesme i arije španskih kompozitora.

Narednog ponedeljka 10. maja će se predstaviti mladi pijanisti Andrijana Božić i Andrej Cincarević koji su kao klavirski duo održali zapažene koncerte u Galeriji SANU i Kripti Crkve Sv. Marka tokom pandemije, 2020. godine.

Između ostalog, tandem klavirskih umetnika u Galeriji Artget će izvesti “Dance macabre” Kamija Sen-Sansa i na taj način istaći 100. godišnjicu od smrti tog francuskog kompozitora.

Pixabay

Festival “Žene u muzici”, posvećen promociji stvaralaštva žena kompozitora održaće se ove godine 18. put.

Jedan od koncerata festivala biće održan 17. maja, čime će biti nastavljena saradnja KCB-a i udruženja “Žene u muzici” iz Kragujevca.

Tradicionalni nastup pijaniste Nebojše Maksimovića u KCB-u ove godine će se realizovati 24. maja, a program čine čuvena svita Modesta Musorgskog “Slike sa izložbe” u aranžmanu Vladimira Horovica, kao i dela Franca Lista – “Mefisto valcer”, “Balada” i “Skerco i mar”.

Poslednjeg dana maja nastupiće Katarina Tešenji Kovačevski, zamenica koncertmajstora Simfonijskog orkestra RTS-a i Dragana Raić, klavirska saradnica na FMU u Beogradu.

Pročitajte još

Na programu njihovog koncerta nalaze se dela domaćih autora Ivana Jevtića i Dejana Despića, kao i “Violinska sonata” Sezara Franka, a to muzičko veče se realizuje u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.

Svi koncerti počinju u 20 sati, ulaz je slobodan, a broj mesta za publiku je ograničen prema propisanim merama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike