ULUS proglasio dobitnika nagrade Jesenje izložbe

14.12.2020

07:24 >> 09:31

0

Autor: Dejan Ćirić

Dodela je ove godine prvi put organizovana u virtuelnom prostoru

ULUS proglasio dobitnika nagrade Jesenje izložbe
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Nemanja Lađić je ovogodišnji dobitnik nagrade tradicionalne Jesenje izložbe 2020. Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), koja se održava od 12. novembra 2020. do 12. januara 2021. godine pod nazivom “Upleteni”, u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu. Lađić je dobio nagradu za 3D animaciju pod nazivom „Muzej površnih zabeleški“.

Odluku je doneo žiri u sastavu Simona Ognjanović (Međunarodno udruženje likovnih kritičara – AICA-sekcija Srbija), Dragana B. Stevanović (članica Upravnog odbora ULUS-a) i Nataša Kokić (članica i potpredsednica Umetničkog saveta ULUS-a).

Nagrada je ove godine prvi put dodeljena u virtuelnom prostoru, na onlajn razgovoru o izložbi koji je organizovan putem Zoom aplikacije i emitovan preko ULUS-ovog Jutjub kanala i društvenih mreža, kao prateći program izložbe.

Profimedia

Pored ove nagrade, dodeljena je još jedna koja objedinjuje šest velikih nagrada ULUS-a – Laureati Jesenje i Prolećne izložbe, nagrade Zlatno dleto, Zlatna igla, Zlatna paleta i Nagrada za prošireni medij, a laureati svih će biti predstavljeni na Izložbi nagrađenih, koja će biti otvorena u Galeriji ULUS 20. januara sledeće godine.

Poziv za prijem predloga za najveću nagradu Udruženja – Nagradu za životno delo, ULUS će raspisati u narednom periodu.

PROČITAJTE JOŠ: ULUS: 101 godina dostojanstvene umetnosti – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike