Svetlana Bojković u čast Ivana Bekjareva: Dragi moj druže, ostaćeš večno u srcima

05.02.2021

14:32 >> 17:01

0

Teško mi je da poverujem da se jedan tako bogat, plodonosan život ugasio, život pun energije. Voleo je život. Sve ono lepo čime nas je napajao, sada se sel

Svetlana Bojković u čast Ivana Bekjareva: Dragi moj druže, ostaćeš večno u srcima
Copyright Antonio Ahel/ATAImages.

Komemoracija povodom smrti glumca Ivana Bekjareva održana je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a porodica i kolege odali su počast velikom umetniku koji je preminuo 16. novembra prošle godine.

Na platnu su se smenjivali kadrovi iz filmova i serija u kojima je tumačio uloge po kojima će dugo biti upamćen, a putem projektora puštani su i govori njegovih studenata Ive Štrljić i Milana Kalenića, kao i njegove dugogodišnje prijateljice glumice Svetlane Bojković.

ATAImages / Antonio Ahel

– To je zaista bilo divno vreme kada smo došli u Jugoslovensko dramsko pozorište. Život je prolazio, mi smo se poženili, poudavali, izrađali decu, menjali pozorišta, napuštali pozorišta, odlazili u slobodne umetnike i tako dalje, ali su neke veze ostale zauvek. Takvo je bilo moje prijateljstvo sa Ivanom. On je bio čovek neponovljive energije, otvorenog uma, posvećen svom pozivu bez ostatka. Bio je vredan, radoznao, svetski putnik, bio je hedonista u najboljem smislu te reči. Kao prijatelj je bio takav da sam uvek mogla da se pouzdam u njega. Bio je odličan glumac, pouzdan partner, bio je voljen od svojih studenata, kolega, prijatelja, koje je uživao da sa svojom suprugom ugosti u svom domu – govorila je Bojkovićeva i dodala:

Pročitajte još

– Teško mi je da poverujem da se jedan tako bogat, plodonosan život ugasio, život pun energije. On je voleo život. Sve ono lepo čime nas je Ivan napajao, sada se seli u uspomene i sećanja. Iako je Ivanovo delo obimno i ostalo je zabeleženo na snimcima, bolan je tenutak ispraćaja. Dragi moj druže, ostaćeš večno u srcima, neka ti je večna slava i mir – rekla je glumica, a nakon govora salom se prolomio gromoglasan aplauz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike