Srpsko-makedonski film „Stela“ od danas u bioskopima: Dirljiva priča o dečaku i psu (FOTO+VIDEO)

01.04.2021

14:55

0

Autor: Dejan Ćirić

Glavnu ulogu igra Hristina Popović, a pored nje videćemo i Tonija Mihajlovskog, Dejana Lilića, Petra Manića i Simeona Damevskog

Srpsko-makedonski film „Stela“ od danas u bioskopima: Dirljiva priča o dečaku i psu (FOTO+VIDEO)
Copyright Promo / MCF

Ostvarenje “Stela” reditelja Stojana Vujičića od danas, 1. aprila, naći će se na repertoaru domaćih bioskopa. Film makedonsko-srpske koprodukcije je, prema rečima reditelja Vujičića, priča ispričana kroz težak i kompleksan odnos jedanaestogodišnjeg dečaka Nikole i njegove okoline.

Nakon očajničkog pokušaja da probudi pažnju svojih roditelja, Nikola beži od kuće, a Stela, pas šarplaninac, jedini je koji može da nađe put do njegovog srca i vrati mu veru u život.

Promo / MCF

– „Stela je film o istini, jednoj, jedinstvenoj i nepromenljivoj kategoriji. Ovo je film o svim onim stvarima koje olako zaboravljamo, a koje nam mogu ukazati da smo vredni ljudi. Ukoliko bih sve mogao da stavim u jednu rečenicu – „Stela“ je film o nadi koju bi trebalo imati. Imao sam potrebu da ispričam priču o nadi kakvu sam iskusio i doživeo u svom životu – ističe Vujičić

Prepoznat od strane brojnih međunarodnih filmskih festivala po vizuelnom stilu i radu, ali i temama vezanim za porodične vrednosti i decu, ovaj put prema kazivanju reditelja filma „Stela“, iskazan je možda jedan od najvećih konflikta našeg modernog vremena – međusobno neprihvatanje i nerazumevanje, posebno u porodičnim odnosima.

Promo/MCF

Glavnu ulogu u filmu igra Hristina Popović, a pored nje videćemo i Tonija Mihajlovskog, Dejana Lilića, Petra Manića, Simeona Damevskog i druge.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike