Spektakularni mjuzikl “Jadnici” otvara večeras 23. sezonu u Madlenianumu

04.10.2020

08:53 >> 07:09

0

Ansamblu se pridružio Slaven Došlo kao Marijus, jer tu rolu više ne igra Ivan Bosiljčić, kao i Mina Gligorić kao Fantina i Nevena Đoković kao Kozeta

Spektakularni mjuzikl “Jadnici” otvara večeras 23. sezonu u Madlenianumu
Copyright Promo / Madlenianum

Raskošan mjuzikl “Jadnici” (Les Miserables) po čuvenom romanu Viktora Igoa, u režiji Nebojše Bradića, večeras od 19.30 će otvoriti 23. sezonu Opere i teatra Madlenianum.

Najizvođeniji mjuzikl u ovoj teatarskoj kući, pravi svetski hit, igra se s manjim pauzama od 2007. godine i uvek je uglavnom rasprodat, a publika se vraća i nekoliko desetina puta da gleda ovaj jedinstveni muzičko-scenski događaj.

Mjuzikl opereta Alena Bublila i Kloda-Mišela Šenberga se peva na engleskom jeziku, sa titlom na srpskom, a pod dirigentskom palicom Vesne Šouc, ovo muzičko delo nosi emociju da je sve moguće, čak i kad je izgubljeno, i da se nikad ne treba prepuštati očaju i predavati beznađu, jer sutra je novi dan i svi ga mogu promeniti.

U ulozi antologijskog heroja Žana Valžana premijerno 2007. godine pojavio se Zafir Hadžimanov, koji ga je tumačio sve do 2014. godine kada ga je dostojno nasledio Nebojša Dugalić.

Od predhodne godine, ansamblu se pridružio Slaven Došlo kao Marijus, jer tu rolu više ne igra Ivan Bosiljčić, kao i Mina Gligorić kao Fantina i Nevena Đoković kao Kozeta, koje će publika moći da gleda i na prvom izvođenju u ovoj sezoni.

Promo / Madlenianum

Opasnog inspektora Žavera tumačio je ranije Srđan Timarov, da bi on uveliko preuzeo drugu još izazovniju ulogu negativca, a Žaver od 2014. je – Dejan Lutkić, koji je dugo igrao Srđanovu ulogu.

U ogromnom ansamblu sastavljenom od glumaca i operskih umetnika, igraju i pevaju – Katarina Gojković, Branislava Podrumac / Snežana Jeremić-Nešković, Nataša Marković, Žarko Stepanov, i mnogi drugi.

Nakon “Jadnika”, repertoar u oktobru posle pauze od sedam meseci, Madlenianum nudi i druge komade poput “Žanka” (5. oktobra), o čuvenoj glumici Žanki Stokić koju tumači Jelica Sretenović, “Kazanova protiv Don Žuana” (7. oktobra) sa Tihomirom Stanićem, naslednikom Predraga Ejdusa u toj roli.

Obnova drame “Veliki Getsbi” je 19. oktobra, a u naslovnoj roli sada se pojavljuje Branislav Trifunović umesto Bosiljčića, koji usled mnogih glumačkih angažmana u Rusiji ne stiže da dalje glumi u Srbiji. Ostatak glumačke ekipe je nepromenjen: Tamara Aleksić, Miloš Timotijević, Ljubomir Bulajić, Sofija Juričan, Borka Tomović …

Promo/Madlenianum/Zoran Škrbić

Festival “Gavran Fest” od 22. do 25. oktobra predstavlja izbor od četiri predstave prema dramskim delima komercijalnog pisca iz Hrvatske – Mira Gavrana.

Njegov komad “Tajna Grete Garbo” se dugo igrao na sceni Madlenianuma, sa Tanjom Bošković, a sada će publika gledati – “Noć bogova” (Vojin Ćetković, Dejan Lutkić, Nenad Cile Ilić), “Sladoled” (NP Niš), “Teško je reći zbogom” (Nina Janković, Ivan Mihailović, Nevena Vukes), i gosti iz Hrvatske – “Hotel Babilon” (Tetar Gavran, Zagreb).

Za sam kraj meseca, 29. oktobra, sledi opereta “Vesela udovica” F. Lehara, koja je premijerno izvedena malo pred pandemiju, u februaru, gde naslovnu rolu tumači jedna od najboljih operskih pevačica Branislava Podrumac, a uz nju su i raspevani glumci – Đorđe Stojković i Žarko Stepanov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike