Spektakl u Narodnom pozorištu za kraj 152. sezone

28.06.2021

14:05 >> 15:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Na programu su arije i dueti iz opera Rigoleto, Orfej i Euridika, Evgenije Onjegin, Čarobna frula, Trubadur, Madam Baterflaj, Karmen i Lučije od Lamermura

Spektakl u Narodnom pozorištu za kraj 152. sezone
Copyright Promo/Željko Jovanović

U sredu, 30. juna u 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće izvedene scene iz opera polaznika Operskog studija Narodnog pozorišta „Borislav Popović“ pod nazivom „Mladi u operi“. Ovim izvođenjem završiće se 152. sezona (2020/2021), na Velikoj sceni.

Na programu su arije i dueti iz opera „Rigoleto“, „Orfej i Euridika“, „Evgenije Onjegin“, „Čarobna frula“, „Trubadur“, „Madam Baterflaj“, „Karmen“ i „Lučije od Lamermura“.

ATA Images/Milan Maričić

U režiji Ivane Dragutinović Maričić učestvuju Ermin Ašćerić, Nevena Đoković, Isidora Stevanović, Milica Damjanac, Katarina Radovanović, Branislava Brinić, Jana Cvetković, Maja Pavković, Marija Jelić, Iskra Sretenović, uz goste soliste Opere Natašu Rašić i Ljubodraga Begovića i Milana Obrenovića sa FMU, a uz klavirsku saradnju Milivoja Veljića , Teodore Jevtić i Tijane Marković.

Umetničko rukovodstvo operskog studija čine mr Jadranka Jovanović i mr Sanja Kerkez, vokalni pedagozi, Đorđe Pavlović, dirigent, Ivana Dragutinović Maričić, reditelj i Andreja Maričić, saradnik za glumu i scenski pokret.

24sedam/ Goran Sivački

Operski studio se prvi put pojavljuje u Narodnom pozorištu sredinom prošlog veka pod vođstvom maestra Oskara Danona, zatim dirigenta Bogdana Babića i reditelja Mladena Sabljića.

Posle duge pauze operski studio je ponovo aktiviran sedamdesetih godina, ponovo sa studentima Muzičke akademije i mladim članovima operskog hora, a pod umetničkim vođstvom reditelja prof. dr. Slobodana Turlakova i maestra prof. Predraga Miloševića uz muzičku (klavirsku) saradnju Aleksandra Kolarevića.

Promo/Narodno pozorište/NP

U znak sećanja na istaknutog reditelja Opere Borislava Popovića, operski studio od 30. marta 2009. godine nosi njegovo ime. Kroz Operski studio Narodnog pozorišta prošle su mnoge generacije, a neki od njih su, gradeći svoju karijeru, stekli ime priznatih umetnika i kod nas i u inostranstvu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike