Spektakl kakav svet još nije video: Specijalna najava filma „Svet iz doba jure - nadmoć“ (VIDEO)

14.06.2021

05:35 >> 06:18

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj petominutni video specijal će se prikazivati uz film Paklene ulice 9 samo u IMAX-u od 17. juna

Spektakl kakav svet još nije video: Specijalna najava filma „Svet iz doba jure - nadmoć“ (VIDEO)
Copyright Film "Svet iz doba jure - nadmoć" Promo/Taramouunt

Sledećeg leta dinosaurusi će vladati planetom Zemljom. Ovog leta “Paklene ulice 9” će vladati bioskopima širom planete Zemlje. Da bi se zahvalili obožavateljima širom sveta na velikoj ljubavi i strasti prema dvema najomiljenijim franšizama, kompanije Universal Pictures, Universal i Amblin Entertainment najavili su da će od 17. juna na svakoj IMAX projekciji filma “Paklene ulice 9” biti prikazan specijalni uvod u film “Svet iz doba jure -nadmoć”, reditelja Kolina Trevorova koji je i koscenarista i izvršni producent filma, zajedno sa tvorcem franšize Stivenom Spilbergom.

Mogućnost da vidi ovu specijalnu najavu ima 40 zemalja, uključujući i Srbiju.

Petominutni video specijal “Svet iz doba jure – nadmoć”, koji će publika moći da doživi u IMAX-u, uključuje filmsku naraciju i počinje pre 65 miliona godina, tokom perioda krede, kada su dinosaurusi lutali čitavom Zemljom. Scene prepune akcije, od kojih zastaje dah, i u kojima se pojavljuje dobitnik Oskara Majkl Đačino, otkrivaju kako je Zemlja izgledala mnogo pre nego što su ljudi postojali i kako je DNK dinosaurusa prvi put nosio mitski komarac. U specijalu je predstavljeno sedam novih vrsta dinosaurusa, koje je osmislio legendarni ILM i koji nikada ranije nisu viđeni ni u jednom filmu iz ove franšize. Ali tu se specijal ne završava, jer stiže još iznenađenja sa dinosaurusima koji kasnije lutaju Zemljom koja je tada definitivno manje njihova.

– Odmalena želim da vidim dinosauruse u njihovom prirodnom staništu – rekao je reditelj Kolin Trevorov i dodao:

– Možda je trebalo nekoliko decenija, ali uz malu pomoć ILM-a, Universala i Amblina, konačno se to dogodilo. Ovaj video je samo uvid u film koji smo snimili. To je epska proslava svega što su stvorili Stiven Spilberg i Majkl Krajton i jedva čekam da to podelim s celim svetom sledećeg leta.

Kolin Trevorov je režirao „Svet iz doba jure“ 2015. godine, koji je zaradio 1,67 milijardi dolara širom sveta i šesti je film sa najvećom zaradom u istoriji bioskopa. Franšiza „Svet iz doba jure“, koja je 2018. godine proslavila 25. godišnjicu, zaradila je na svetskim blagajnama više od pet milijardi dolara.

„Svet iz doba jure -nadmoć“ stiže u bioskope 17. juna 2022. godine. U glavnim ulogama su Kris Prat, Brajs Dalas Hauard, dobitnica Oskara Lora Dern, Sem Nil i Džef Goldblum.

IMAX ekskluzivno omogućava obožavateljima da vide najveće i najsmelije poglavlje „Sveta iz doba jure“ na najvećem ekranu i na najuzbudljiviji mogući način.

– Kao deo naše proslave koja je ovog leta dočekala gledaoce filmova u bioskopima, nismo mogli da smislimo savršeniji način da se zahvalimo stotinama miliona obožavalaca „Sveta iz doba jure“ i „Paklenih ulica“ širom sveta – rekao je Džim Or, predsednik bioskopske distribucije u kompaniji Universal Pictures.

Pročitajte još

– Ovaj prvi pogled na „Svet iz doba jure – nadmoć“ koji su Kolin i njegov tim sastavili je nešto što niste nikada ranije videli. Još važnije, jednostavno nema savršenijeg mesta za doživljaj „Nadmoći“ i „Paklenih ulica 9“ nego na ogromnom IMAX ekranu. Ovo je zaista vrhunsko iskustvo za ljubitelje filmova – zaključuje Or.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike