Snima se nastavak "Munja": Novi i stari likovi u drugom delu popularne komedije

11.06.2021

11:33

0

Scenario potpisuje Srđan Anđelić, a podržan je od strane komisije FCS sa 14.000.000 dinara

Snima se nastavak "Munja": Novi i stari likovi u drugom delu popularne komedije
Copyright IMDb

Upravni odbor Filmskog centra Srbije usvojio je predloge Konkursnih komisija za dodelu sredstava po Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2021. godinu u različitim kategorijama, a u kategoriji Sufinansiranje proizvodnje žanrovski određenih domaćih dugometražnih igranih filmova sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film), finansijska sredstva su između ostalih dodeljena i projektu “Munje opet” Radivoja Raše Andrića.

Scenario za nastavak “Munja” potpisuje Srđan Anđelić, a podržan je sa 14. 000. 000 dinara.

IMDb

U obrazloženju Komisije kaže se:

– Već na osnovu pedigrea prvog dela, a zatim i renomea autora ovog projekta – Radivoja Andrića i Srđe Anđelića – on se ističe potencijalom za uspeh na repertoaru domaćih bioskopa. Iako se oseća odsustvo nekih od omiljenih likova iz originalnog filma, srž je tu, u glavnom trojcu (Pop, Mare, Gojko Sisa), a

dodati su im likovi tinejdžera koji bi trebalo da predstavljaju most za komunikaciju sa mlađim delom publike. Scenario je duhovit i oživljava duh originalnog filma. On je, za razliku od svojih likova, u toku sa vremenom i utisak je da ovaj nastavak ima smisla, te da ima potencijal da komunicira sa
publikom originalnog filma, ali i sa novom publikom koja je originalni film gledala na televiziji i/ili onlajn platformama – poručuju iz FCS.

IMDb

Ocenjuje se rediteljska eksplikacija kao temeljna i uverljiva, te da reditelj pokazuje da ima jasnu ideju kako i šta želi da uradi sa filmom.

IMDb

– Vizuelne reference su uzbudljive i sugerišu da će vizuelni aspekt značajno nadograditi scenario, a i prvi deo filma. Producentska eksplikacija je štura, ali renome producenta to nadomešćuje. Finansijski plan i budžet su realni. Vrlo često je garant komercijalnosti određenog filma rezultat prethodnog filma iz franšize, u tom slučaju “Munje opet”, na ovom konkursku nema konkurenciju. Drugi garant svakako je umešnost i kredibilitet autorskog tima, što je opet jaka strana ovog projekta. Dakle osnovni preduslovi za komercijalan film postoje. Žanrovski precizan, autoironičan, prepoznatljiv, a opet inovativan humor. Film koji će sigurno hteti da pogledaju generacije iz “Munja 1”, a verovatno zavoleti ove novije.

Pročitajte još

Kako se ističe, ono što može dodatno biti zanimljivo publici je preispitivanje odnosa između generacija, kao i svojevrsna društvena angažovanost u smislu prikaza određenih aspekata našeg društva, onog nekad i onog sad, kroz humor i satiru. Odgovornost je na realizaciji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike