Slobodan Beštić pobednik Festivala monodrame i pantomime: Glumcu dodeljene dve "Zlatne kolajne"

05.07.2021

14:58 >> 15:24

0

Manifestacija je održana od 1. do 4. jula na sceni Pozorišta lutaka Pinokio i u Staroj carinarnici u Zemunu

Slobodan Beštić pobednik Festivala monodrame i pantomime: Glumcu dodeljene dve "Zlatne kolajne"
Copyright Promo / Guido De Vos

Glumac Slobodan Beštić osvojio je na 46. Festivalu monodrame i pantomime nagradu stručnog žirija i nagradu publike za monodramu “Noćni pisac” Narodnog pozorišta u Beogradu i trupe Trablejn/Jan Fabr, prema tekstu i u režiji Jana Fabra.

Jednoglasnom odlukom žirija pripala mu je Zlatna kolajna “Maja Dimitrijević” za najbolju monodramu, a publika mu je dodelila Zlatnu kolajnu “Siniša Dašić”.

U obrazloženju žirija u sastavu – rediteljka Tatjana Mandić Rigonat (predsednica), glumac Ivan Perković, pobednik ovog festivala 2019. godine i dramski umetnik Bojan Krivokapić, naglašeno je da je “Beštić ponudio glumački polifonu, fascinantnu igru, te da kao glumac tragalac, hrabro, beskompromisno istražuje glumački scenski izraz, otkrivajući najintimnije prostore savremenog umetnika kakav je Fabr”.

Promo / Guido De Vos

Festival monodrame i pantomime održan je od 1. do 4. jula na sceni Pozorišta lutaka Pinokio i u Staroj carinarnici u Zemunu.

Nagradu “Miodrag Andrić – Ljuba Moljac” za najboljeg mladog glumca/glumicu stručni žiri dodelio je Nikolini Vujević za ulogu u autorskoj predstavi “Nina”.

Od selektovane 64 predstave, na ovogodišnjem festivalu u takmičarskom delu programa učestvovalo je sedam monodrama, dok je jedna predstava iz oblasti pantomime izvedena u kategoriji bez konkurencije, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju i nemogućnost dolaska umetnika iz inostranstva.

Pročitajte još

Zlatna kolajna za pantomimu iz tog razloga ove godine nije dodeljena.

Publika 46. Festivala monodrame i pantomime imala je priliku da uživa i u pratećem programu festivala – pantomimičarskoj animaciji na Zemunskom keju i programima u Staroj carinarnici u Zemunu povodom promocije knjiga – “Anegdote i crtice iz pozorišnog života”, drugo dopunjeno izdanje, Milovana Zdravkovića, “Čučuk Stana” Željka Hubača i “Komunikator = Gladijator” Marka Stojanovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike