Promocija knjige u Kinoteci: 50 godina filmskog hita u srpskoj kinematografiji

09.11.2020

09:48 >> 15:30

0

U delu Marine Fafulić Milosavljević mnogi će moći da pronađu proverene informacije o svojim omiljenim domaćim ostvarenjima

Promocija knjige u Kinoteci: 50 godina filmskog hita u srpskoj kinematografiji
Copyright Promo

Promocija knjige “50 godina filmskog hita u srpskoj kinematografiji 1696-2019” autorke Marine Fafulić Milosavljević, koju je objavio Filmski centar Srbije, biće održana večeras u 19.30 časova, u Multimedijalnoj sali Jugoslovenske kinoteke.

Delo je zanimljivo kako za filmofile, tako i za one koji se filmom bave praktično/umetnički ili teorijski, jer fenomen domaćeg filmskog hita analizira najpre sa teorijskog aspekta – kroz definiciju i nastanak filmskog hita, istorijski razvoj produkcije i odlike savremene produkcije, a potom i sa onog praktičnog i mnogo zanimljivijeg, kroz konkretne primere. U ovoj knjizi, mnogi će moći da pronađu proverene informacije o svojim omiljenim domaćim filmovima kao što su osnovni podaci o filmu, osvojene nagrade i kratke analize. Takođe, hronološki pregled produkcije najvećih domaćih hitova nudi i obilje informacija koje su relevantne za razvoj domaće proizvodnje igranih filmova.

Promo / Privatna arhiva

Marina Fafulić Milosavljević diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2002. godine, specijalističke studije iz oglašavanja pri Rektoratu Univerziteta umetnosti sa uspehom okončala 2005, a postdiplomske studije na Fakultetu dramskih umetnosti. Od 2016. godine je na doktorskim naučnim studijama pri Fakultetu dramskih umetnosti, gde je i zaposlena kao viši umetnički saradnik.

Na promociji, koja je deo pratećeg programa filmskog festivala Slobodna zona, pored autorke, govoriće docent dr Maja Vukadinović, reditelj i scenarista Saša Radojević i urednik izdavačke delatnosti Filmskog centra Srbije, Miroljub Stojanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike