Prolećni Brankovi dani: Manifestacija u čast 197. rođendana velikog pesnika

14.03.2021

08:54 >> 12:09

0

Radičević je rođen 15. marta po starom kalendaru, odnosno 28. po novom, a između ta dva datuma trajaće ovaj festival

Prolećni Brankovi dani: Manifestacija u čast 197. rođendana velikog pesnika
Copyright Wikipedia

Manifestacija “Prolećni Brankovi dani”, kojom se obeležava 197. rođendan jednog od najvećih srpskih pesnika Branka Radičevića, počeće sutra u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu.

Jedan od najvećih srpskih pesnika rođen je 15. marta po starom kalendaru odnosno 28. po novom, a između ta dva datuma trajaće ovaj festival.

Direktor “Brankovog kola” Nenad Grujičić kaže da u ovoj godini, u susret jubilarnom 50. Brankovom kolu u septembru, kreću i “Prolećni Brankovi dani”.

– Dodelićemo svečano “Pečat varoši sremskokarlovačke”, uglednu nagradu koja je stara 54 godine. To je jedna od najznačajnijh nagrada u Srbiji i regionu. Ovogodišnji laureati su Radomir Stojanović, Jovica Đurđić, Branislav Zubović i Dušan Zaharijević – naglašava Grujičić.

Ističe promociju knjiga mladih autora koje su štampane upravo za Brankov rođendan. One će biti promovisane u četvrtak, 18. marta, u gimnazijama Zmaj Jovinoj, Karlovačkoj i Isidorinoj.

Pročitajte još

– Priredićemo predavanja o Branku Radičeviću, Zmaju i Isidori. Treba reći da je napor ‘Brankovog kola’ sadržan u tome da održi duhovnu vatricu u vremenu koje nije naklonjeno onome što nazivamo lepotom naše egzistencije već smo blago učarani novim strahom i da kroz taj ambijent mi želimo zategnuti i sačuvati da ne pukne ta zlatonosna nit vrhunske kulture Sremskih Karlovaca kroz vreme – poručuje direktor “Brankovog kola” Nenad Grujičić za RTS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike