Premijera u Beogradskoj filharmoniji: Nesvakidašnji koncerti kao posebno iznenađenje za publiku

12.04.2021

19:32

0

Autor: Dejan Ćirić

Izvor: Tanjug

Kvintet je plesnog karaktera i posebno je interesantno prisustvo harfe, što nije toliko uobičajeno u kamernoj muzici

Pixabay

Beogradska filharmonija najavljuje koncerte kamerne muzike u četvrtak i petak, 15. i 16. aprila, kada će petoro filharmoničara u sali Filharmonije premijerno izvesti „Kvintet“ Žana Krasa, a na programu su još i dela Ibera i Mocarta.

Flautistkinja Ana Kaličanin, violinistkinja Miljana Popović Materni, violistkinja Ivana Uzelac, violončelista Pavle Popović i harfistkinja Milana Zarić nastupaju prvi put zajedno i premijerno izvode “Kvintet” francuskog kompozitora Žana Krasa koji je napisan 1930. godine.

Pixabay

Kvintet je plesnog karaktera i posebno je interesantno prisustvo harfe, što nije toliko uobičajeno u kamernoj muzici.

– U ovoj neobičnoj sezoni ima dobrih iznenađenja – nas petoro koji sviramo tolike godine u orkestru, sada prvi put imamo priliku da nastupamo u okviru kvinteta. Radujemo se drugačijem muzičkom druženju kao i koncertnim danima kada sa našom publikom delimo muziku i sreću – kaže Miljana Popović Materni, violinistkinja.

Pročitajte još

Pored Krasove kompozicije, publika će imati priliku da čuje Iberov “Trio za flautu” za violinu i harfu koji evocira atmosferu Pariza prve polovine 20. veka, kao i Mocartov Kvartet za flautu, violinu, violu i violončelo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti