“Počnimo ljubav ispočetka”: Festival uličnih svirača u Novom Sadu

21.04.2021

08:44

0

Autor: Dejan Ćirić

Izvor: Tanjug

Manifestacija će biti svojevrsni omaž zabavnoj muzici 50-ih i 60-ih godina

Pixabay

Festival uličnih svirača – „Gradić fest“ u svom 21. izdanju, i pod sloganom “Počnimo ljubav ispočetka”, biće održan od 26. do 28. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, najavili su iz organizacije te manifestacije.

Tokom tri dana festivala svoje programe će imati mnogi umetnici – muzičari, plesači, pozorišne trupe i performeri iz Srbije i regiona, koji će stvoriti veliku umetničku radionicu na otvorenom, a po tom konceptu umetnici i publika su ravnopravni učesnici.

Pixabay

Nakon epidemije koja je zaustavila ceo svet na godinu dana, ali i dalje traje, neizvesnost i strah polako zamenjuje vera u bolje sutra, i zato 21. Festival slavi nove početke u duhu slogana smotre – “Počnimo ljubav ispočetka”.

Predstojeći festival biće svojevrsni omaž zabavnoj muzici 50-ih i 60-ih godina, kao i posleratnom entuzijazmu koji je vladao u to vreme. Takođe, manifestacija će biti posveta neprolaznim umetničkim vrednostima, talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala.

Promo / Jelena Ivanović

Ovaj period iznedrio je slavne pevače, kompozitore i tekstopisce svetske reputacije, velike umetnike koji su iza sebe ostavili neprolazne hitove i neizbrisiv trag u životima mnogih generacija.

Pročitajte još

Vizuelni identitet 21. Festivala uličnih svirača inspirisan je upravo estetikom muzičkih festivala pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i predstavlja posvetu vizuelnom jeziku tog perioda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti