Pisac Goran Petrović otvara „Večeri na Kosančiću“

16.04.2021

14:27

0

Autor: Dejan Ćirić

Ciklus se obnavlja u godini kada se obeležava jubilej - 80 godina od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog skoro celog knjižnog fonda u Drugom

Pisac Goran Petrović otvara „Večeri na Kosančiću“
Copyright Printscreen/Youtube/Portal Iskra

Nagrađivani pisac i akademik Goran Petrović otvoriće 22. aprila novu sezonu ciklusa „Večeri na Kosančiću“ kao predstavljanje značajnih književnih i drugih umetničkih stvaralaca na lokalitetu Kosančićevog venca u Beogradu.

Moderator Milena Ðorđijević vodiće razgovor o plodnom stvaralaštvu Gorana Petrovića, kao i o temama i motivima koji su deo umetničkog sveta istaknutog književnjika, laureata NIN-ove nagrade 2001. godine za roman „Sitničarnica kod srećne ruke“.

„Večeri na Kosančiću“ obnavljaju se u godini kada se obeležava jubilej – 80 godina od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog skoro celog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu.

Promo / Laguna

Goran Petrović (60), poznat je po romanu „Opsada crkve Svetog Spasa“ po kome je urađena predstava u režiji Kokana Mladenovića. Romani su mu prevedeni na ruski, francuski, italijanski, španski i bugarski jezik, a knjige štampane u više od 40 izdanja. Dobitnik je književne stipendije Fonda „Borislav Pekić“, nagrade „Meša Selimović“, „Račanske povelje“, nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, „Zlatnog bestselera“, „Vitalove“ nagrade, Oktobarske nagrade grada Kraljeva i nagrade „Borisav Stanković“.

Pročitajte još

Program se može pratiti onlajn preko zvanične Fejsbuk stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu – putem Jutjub kanala ove ustanove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike