Omaž preminulom partneru: "Cveće za Torgera" na sceni Narodnog pozorišta

27.06.2021

07:18 >> 07:22

0

Gubitak drage osobe ima dve dimenzije: tugu i zahvalnost. Još uvek sam u stanju da pevam i da se radujem, osećajući prisustvo njegovog odsustva koje stalno p

Omaž preminulom partneru: "Cveće za Torgera" na sceni Narodnog pozorišta
Copyright Promo / Stefano di Buduo / Narodno pozorište

Danski Odin teatar sa predstavom “Cveće za Torgera” gostovaće danas na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu, u okviru poslednjeg dana festivala DAH teatra “Spajajući vekove”.

Predstava u režiji i izvođenju Roberte Kareri, omaž je njenom životnom i pozorišnom partneru glumcu Torgeru Vetalu (1947-2010), jednom od osnivača Odin teatra, a iz Narodnog pozorišta su saopštili da se tim gostovanjem “pridružuje proslavi 30 godina postojanja DAH teatra”.

ATA Images/Milan Maričić

Kareri je istakla da je predstavu “Cveće za Torgera” odlučila da napravi zato što će joj uvek nedostajati glumac čije je “scensko prisustvo bilo jedinstveno”.

Zapitavši se “može li tuga da se pretoči u svetlo koje osvetljava nečiji životni put”, Kareri konstatuje da “gubitak drage osobe ima dve dimenzije: tugu i zahvalnost”.

– Ne postoji lek za tugu. Čovek mora da nauči da živi sa njom, kao sa hroničnom bolešću. Nisam više ista kakva sam bila pre Torgerove smrti i nikada neću biti. Ali još uvek sam u stanju da pevam i da se radujem, osećajući prisustvo njegovog odsustva koje stalno prati moje korake. Kaže se da umireš dva puta, drugi put kada si zaboravljen – smatra Kareri.

Pročitajte još

Centar za požorišna istraživanja DAH teatar je profesionalno pozorište, koje svojih 30 godina rada proslavlja programom “Spajajući vekove”, koji je počeo 23. juna i održava se u više prostora u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike