Oaza za kreativce: Otvoren kamp fabrike umetnika kraj Nišave

29.05.2021

16:23

0

Kamp će imati učionicu, galeriju, atelje na otvorenom, kutak za decu, mesto za sportske aktivnosti...

Oaza za kreativce: Otvoren kamp fabrike umetnika kraj Nišave
Copyright Promo / Maša Kostić

Kamp fabrike umetnika, u naselju Brzi Brod u Nišu svečano je otvoren. Mesto pored Nišave koje je do skora bilo uraslo u korov i travu sada je pretvoreno u kamp za umetnike i kreativce kao i za sportske aktivnosti.

Na samom otvaranju, koje je počelo u podne, bilo je najviše mališana koji su mogli da uživaju u školama crtanja, slikanja, kreativnim radionicama i brojnim aktivnostima u prirodi.

Jedna od incijatorki “Kampa fabrike umetnika” Jelena Rudić kazala je da su prostor oko Nišave sredili, ali da nisu menjali prirodu.

Promo / Maša Kostić

– Uveli smo vodu i struju, sredili prostor oko Nišave, ali to je samo početak, sada je na umetnicima i kreativcima kao i na svima onima koji će kamp posećivati da doprinesu izgledu kampa – kazala je Rudić.

Kako je dodala, kamp će imati učionicu, galeriju, atelje na otvorenom, kutak za decu, mesto za sportske aktivnosti.

Promo / Maša Kostić

– Danas imamo brojne radionice za decu, a nešto kasnije biće i održan program za naše malo starije sugrađane, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera. Mladi izviđači iz Niša, postavili su kamp i šatore, a sa njima ćemo imati konstantnu saradnju – rekla je Rudić.

Promo / Maša Kostić

Ideja za kamp nastala je za vreme festivala Pozitivni, jer umetnici nisu imali mogućnost da se okupljaju nakon festivala.

– Ovde će sada svi umetnici imati svoj izložbeni prostor, kao i prostor za rad, imaće ozvučenje, binu, svu logističku podršku. Naši građani će moći da se okupljaju u prijatnom ambijentu pored reke, da jednostavno uživaju u prirodi i brojnim aktivnostima koje ćemo imati tokom leta – kazala je Rudić.

Pročitajte još

Ona je dodala da će svakog vikenda u “Kampu” biti nekih radionica, koncerata kao i programa za najmlađe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike