"Nečista krv - greh predaka" najgledaniji film u bioskopima: Ostvarenje videlo 22.000 ljudi

30.08.2021

11:19 >> 11:25

0

Radnja filma se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vla

"Nečista krv - greh predaka" najgledaniji film u bioskopima: Ostvarenje videlo 22.000 ljudi
Copyright Anđela Jovanović, Nečista krv / Promo

Dugoočekivani film reditelja Milutina Petrovića “Nečista krv – Greh predaka” prvog vikenda u bioskopima je pogledalo 22.000 ljudi.

Nakon velikog uspeha na letnjim festivalima širom naše zemlje, film je od 26. avgusta počeo da se prikazuje u bioskopima u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Radnja filma “Nečista krv – Greh predaka” se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

Dragan Bjelogrlić, Nečista krv / Promo

Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”.

Fantastičnu glumačku podelu predvode Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Teodora Dragićević, Nečista krv / Promo

Milena Marković uradila je adaptaciju davno izgubljenog scenarija našeg čuvenog sineaste Vojislava Voje Nanovića, dok je za scenografiju bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. Veka. Veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica. Producent filma je Snežana van Hauvelingen, a film je nastao u produkciji This and That Productions.

Feđa Štukan, Nečista krv / Promo

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansabml dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu, a Feđa Štukan specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja u filmu “Nečista krv- Greh predaka” na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Pročitajte još

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike