Multimedijalni festival "Dev9t": Posebno zanimljiv muzički program u Staroj Ciglani

16.06.2021

09:15 >> 09:00

0

Interaktivni umetnički događaj spaja više umetnosti u jednom festivalu - likovna, dizajnerska, muzička, filmska, pozorišna scena, odnosno devet umetnosti,

Multimedijalni festival "Dev9t": Posebno zanimljiv muzički program u Staroj Ciglani
Copyright Kanda, Kodža i Nebojša Promo/ Longplay

Multimedijalni umetnički festival “Dev9t” biće realizovan tokom dva produžena vikenda od 30. juna do 4. jula i od 14. do 18. jula na standardnoj atraktivnoj lokaciji u Staroj Ciglani u Beogradu, najavili su organizatori.

Muzički program će biti posebno zanimljiv, kada će u okviru nove selekcije “Provetravanje na Dev9t” nastupiti – hard rok bend “Bjesovi”, alternativni pravci – “Obojeni program”, “KKN”, “Artan Lili”, “Repetitor” i svestrani umetnik – slikar, pesnik, muzičar Kralj Čačka.

Repetitor, Promo / Srđan Veljović

“DEV9T” je interaktivni umetnički događaj, koji je prethodnih godina postao jedinstven u regionu zbog lokacije i neobičnog koncepta, koji spaja više umetnosti u jednom festivalu – likovna, dizajnerska, muzička, filmska, pozorišna scena, odnosno devet umetnosti, kako nosi naziv festivala.

Kako su najavili organizatori, ove godine će pokušati da nadoknade sve propušteno u prethodnom periodu usled pandemije, jer se prethodno izdanje nije održalo, tako da će se ove godine smotra odigravati bez ograničenja i trajaće skoro celo leto.

Direkcija manifestacije je otkrila da ima veći broj radova koji su pristigli protekle zime i koje će među prvima predstaviti na lokaciji “Arakis”, takođe će aktivirati sadržaj na “Livadi”, “SK8” rampi, dok je nedelja i dalje rezervisana za Porodični dan.

Promo / Dev9t

Publika se svakako uželela koncerata, tako da se taj sektor realizuje uz pomoć uspešne koncertne agencije i diskografske kuće “Odličan hrčak”, koji će dovesti navedene bendove.

Novi program “Provetravanje na Dev9t” donosi osvežavanje kulturnog prostora muzičkim i drugim umetničkim sadržajima, a kalendar počinje 1. jula kada će svirati “Bjesovi”, sastav iz Gornjeg Milanovca.

Već naredne večeri 2. jula stiže “Repetitor”, jedna od najtraženijih koncertnih grupa, koji su redovni na mnogim festivalima (Beer fest, Arsenal fest, Exit), dok će 3. jula nastupiti “Kanda, Kodža i Nebojša”.

Za njima slede u drugom poglavlju festivala koncerti Kralja Čačka (15. jula), grupe “Obojeni program” (16. jula), kao i popularne alternativne senzacije “Artan Lili” (17. jul), koji su nedavno imali promociju reizdanja prva dva albuma u koprodukciji diskografskih kuća – PGP RTS i “Croatia Records”.

Artan Lili Promo/Ivana Čutura

Koncerti će se održavati četvrtkom, petkom i subotom u 21 sat.

Provetravanje je projekat trajnog osvežavanja kulturnog prostora u regionu, koji predstavlja odgovor na potrebe mladih.

Osim noviteta u muzičkom programu, ovogodišnje izdanje biće obeleženo već ustanovljenom temom “Klatno”, za koju je vizualno rešenje osmislio poznati dizajner Slavimir Stojanović Futro.

Pročitajte još

Svi zainteresovani umetnici treba da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera – muzika, književnost, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i strip, i da odgovore na spomenutu temu.

Ako tema nije inspirativna umetnicima, svakako mogu poslati svoje radove i predloge koji se slažu uz opštu temu festivala Dev9t.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike