Ljubinka Klarić o svojoj ulozi u nastavku serije „Klan“: Cveta je budala!

12.07.2021

09:07 >> 09:21

0

Autor: Dejan Ćirić

Ova serija se razlikuje od drugih jer ima nešto ’tarantinovsko’, ume da bude brutalna, potresna i urnebesno smešna, ističe glumica

Ljubinka Klarić o svojoj ulozi u nastavku serije „Klan“: Cveta je budala!
Copyright Ljubinka Klarić Tanjug/Strahinja Aćimović

Glumica Ljubinka Klarić govorila je za Tanjug o svojoj ulozi u nastavku krimi serije “Klan”, predstojećoj seriji “Kolo sreće” i stanju u Beogradskom-dramskom pozorištu.

U toku je snimanje nastavka serije “Klan”, a Klarićeva kaže da njen lik Cvete u drugoj sezoni “počinje malo da gubi neke parametre koje je imala u životu, da ispušta uzde koje drži”.

– Cveta je meni šarmantan lik, a mogu i da se složim sa rediteljem Bobanom Skerlićem koji je rekao: ”Cveta je budala!” Nezrela je, pasivno-agresivna i nema skrupule – kaže glumica.

Ljubinka Klarić Tanjug/Strahinja Aćimović

Sa Skerlićem se poznaje jako dugo, radili su zajedno i u pozorištu, i ističe da je tokom snimanja imala njegovu podršku i osećala se apsolutno sigurno u njegovim rediteljskim rukama, pogotovo što je, kao scenarista, ulogu Cvete pisao baš za nju.

– Jako volim i poštujem Skerlu. Cvetu je pisao za mene što mi je vrlo drago i velika mi je čast da neko napiše nešto i za mene. Veoma je zanimljivo i vrlo slojevito – rekla je Klarićeva.

Ljubinka Klarić Tanjug/Strahinja Aćimović

Prema njenim rečima, “Klan” se razlikuje od drugih serija jer ima nešto “tarantinovsko”, ume da bude “brutalna, potresna i urnebesno smešna”.

– Jako je teško spakovati taj format i da to prođe. Neophodne su čak i holivudske veštine velikih majstora. I to je nekako uspelo – istakla je glumica.

U predstojećoj dramskoj seriji sa elementima komedije “Kolo sreće” Ljubinka igra Danicu, najbolju drugaricu glavne junakinje koju tumači Nela Mihailović. One su u ovom projektu dve žene sa margine koje rade na pijaci u malom mestu pored Sopota i bore se za život.

– U pitanju je čist egzistencijalizam. Dok se ne dogodi obrt, glavna junakinja osvaja milione na lutriji i njen život počinje da se menja, a samim tim i Danica koja je njena velika podrška. Mene njihov odnos podseća na Telmu i Luiz – opisuje novi projekat popularna glumica.

Ljubinka Klarić Tanjug/Strahinja Aćimović

Promene koje su se dogodile u poslednje vreme u Beogradskom dramskom pozorištu raduju Ljubinku, pogotovo što se “promenio repertoar, dolaze veliki reditelji i gomile mladih glumaca koji su beskrajno daroviti i puni energije”.

Pročitajte još

– Nekako me podseća na vreme kada sam bila mlada glumica i ništa mi nije bilo teško, da imam čak i tri probe dnevno. Pozorište je postalo bogatije za nekoliko mladih glumaca i žanrove koji nikad nisu postojali u BDP – istakla je Klarićeva koja trenutno u BDP-u igra u tri predstave različitog žanra: “Crnoj kutiji”, “Kišnim kapima na vrelom kamenju” i “Mirisu mesa”, ocenivši da je “pametan menadžerski potez da bude svega, a zaista na visokom nivou”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike