Koncerti na Zidiću: Milan Petrović Quartet na Platou Milana Mladenovića (VIDEO)

05.07.2021

10:24

0

Na ovaj način, obeležiće se 25 godina Milanovog rada i 10 godina rada MP Quarteta

Koncerti na Zidiću: Milan Petrović Quartet na Platou Milana Mladenovića (VIDEO)
Copyright Milan-Petrović / Promo Sasa Ivanovic

Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, nastupiće sa svojim Kvartetom u okviru devete sezone popularnih Koncerata na Zidiću, u petak 9. jula od 20 časova na Platou Milana Mladenovića.

U intimnoj atmosferi karakterističnoj za ove nastupe, u samom centru grada, na otvorenom, publika će biti u prilici da čuje izbor najboljih autorskih kompozicija Milana Petrovića nastalih u proteklih 10 godina.

Na ovaj način, obeležiće se 25 godina Milanovog rada i 10 godina rada MP Quarteta.

Milan Petrović / Promo

Da podsetimo, kompilacija autorskih kompozicija “The Best of 2011 – 2021” je objavljena u aprilu ove godine za izdavačku kuću “Jazz Fortnight” iz Skoplja, i na njoj su zabeležene saradnje sa brojnim regionalnim muzičarima. Neki od poznatih muzičara sa kojima je Milan sarađivao su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Dušan Bezuha, Bruno Mičetić, Sašo Popovski, Đorđe Maksimovski, Ermal Rodi, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić, zatim Ana Stanić, Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović, Diana Čerenšek, Vanja Danilović, Maja Klisinski i mnogi drugi.

Milan Petrović / Cover photo Mina Pavlovic, design by Daniel D. Mihajlovic

Milan Petrović je nastupao širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartetom, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zdjelar i Robert Gostinčar. Največi dosadašnji uspesi ovog sastava su 6 izdanja, turneje u Kini, Austriji, Rumuniji i svim zemljama regiona. U vreme pandemije Covid 19, bend nije prestao sa radom, nego je organizovao onlajn koncerte sa raznim gostima.

Spot za kompoziciju “Connected again” Milana Petrovića i prijatelja je objavljen pre dva dana, preko publishera “Jazz Fortnight” iz Skoplja. Video predstavlja svedočanstvo o danima u vreme pandemije kada su granice bile zatvorene i kada je 5 muzičara odlučilo da se spoji putem muzike. U pet odvojenih prozora možemo videti snimke nastale iz ruke naših aktera i kako su izgledali dani i njihovo okruženje, sa različitih mesta u regionu.

Muzika i aranžman potpisuje Milan Petrović, gitare svira Sašo Popovski, bas Djole Maksimovski, sax Ermal Rodi, dok bubanj, miks i produkciju radi Goran Savić. Video editing potpisuje Milan Mutaović, fotografiju Mina Pavlović, design Daniel Mihajlović, a executive producer je Grujica Bibin.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike