Ivan Zekić o ulozi u filmu „Toma“: Rekao sam Bjeli - „Tozu mi daj, molim te“

16.08.2021

08:53 >> 08:55

0

Autor: Dejan Ćirić

Bila mi je neverovatna čast, jer sam njegovu muziku cenio oduvek, i jako mi je žao što neće moći da pogleda film, ali mislim da bi bio zadovoljan, naglasio

Ivan Zekić o ulozi u filmu „Toma“: Rekao sam Bjeli - „Tozu mi daj, molim te“
Copyright Ivan Zekić u filmu "Toma" / Aleksandar Kujučev

Glumac Ivan Zekić govorio je o tome da je u dosadašnjoj karijeri najponosniji na ulogu pevača narodne muzike Predraga Živkovića Tozovca (1936-2021), u novom filmu “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića.

– Kada sam čuo da će Bjela da radi film, naravno nisam mu rekao: ”Daj mi Tomu”, ali sam rekao: ”Tozu mi daj, molim te“ – rekao je Zekić.

Ivan Zekić Tanjug/Zoran Žestić

U filmu o životu pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991), čija se premijera očekuje 20. avgusta na Sarajevo film festivalu, Zekić je da bi dobio ulogu slao Bjelogrliću na poređenje svoju i fotografiju Tozovca.

– To je dosta dobro izgledalo i na sreću dao mi je ulogu. To mi je neverovatna čast, jer sam njegovu muziku cenio oduvek, i jako mi je žao što neće moći da pogleda film, ali mislim da bi bio zadovoljan – naglasio je glumac.

Zekić se za ulogu pripremao gledanjem svega što o Tozovcu postoji na Jutjubu, kao i čitanjem starih novinskih članaka, ali nažalost nije stigao da se upozna sa muzičarem, osim što su se u januaru ove godine čuli telefonom.

Predrag Živković Tozovac ATAImages/Antonio Ahel

– Nešto me je vuklo da stupim u kontakt s njim, jer sam shvatio da premijera neće još doći. Imali smo jako lep razgovor. Malo posle toga je otišao. Bila mi je čast – istakao je Zekić.

Glumac priznaje da nije “neki neverovatan imitator”, ali se trudio da „skine“ koliko je mogao Tozovčev manir, a da istovremeno da “svoj pečat ulozi, što nije toliko jednostavno”.

Film “Toma” Promo/Aleksandar Kujučev

Nakon saradnje u filmu “Montevideo” i serije “Senke nad Balkanom”, saradnja sa rediteljem Bjelogrlićem je bila “sjajna kao i uvek”.

– Znamo se i znamo šta ko može i šta ko treba da radi. Bilo je zadovoljstvo, jer nema mnogo nepoznanica. Saradnja kojoj bih se uvek vraćao – ističe Zekić.

Pročitajte još

Glumcu je prijala uloga koja je zahtevala nošenje kreacija iz sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina, “gde može da se vidi kako se naše društvo kretalo kroz ta odela”, a što se tiče postarivanja šminkom “perika je odradila dosta toga”.

– Meni je Tozovac bliži. Stil pevanja, vesele pesme, šeretske, to mi više leži. Ali naravno, Toma je legenda. Jedan jedini – zaključio je glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike