“Igrom kroz vreme” u Teatru Vuk: Spektakularan spoj narodnih igara i pesama

24.02.2021

15:25 >> 13:47

0

Autor: Dejan Ćirić

U okviru jedinstvenog koncerta biće predstavljeni koreografski radovi studenata i profesora u različitim formama

“Igrom kroz vreme” u Teatru Vuk: Spektakularan spoj narodnih igara i pesama
Copyright Printscreen/Youtube

Muzičko-scensko delo pod nazivom “Igrom kroz vreme” studenata Instituta za umetničku igru, rasprodato je u rekordnom roku za premijeru u subotu, 27. februara na Velikoj sceni Teatra Vuk u Beogradu.

U okviru ovog jedinstvenog koncerta narodne igre i pesme, biće predstavljeni koreografski radovi studenata i profesora u različitim formama: divertismani, etide, dueti i koreografija sa običajem.

Osim narodne igre, studenti će u programu izvesti instrumental na udaraljkama i izbor tradicionalnih pesama. Kao gosti nastupiće narodni orkestar AKUD „Lola“ iz Beograda pod upravom Aleksandra Stepića.

Printscreen/Youtube

U koreografijama Bobana Kostića, Tamare Ljesar, Nevene Antić, Velimira Agovskog i Milana Bačkulje (po uzoru na Branka Markovića), na sceni će se predstaviti više od 50 izvođača.

Pročitajte još

Program obuhvata obiman i žanrovski bogat rad najmlađeg odseka na Institutu za umetničku igru u Beogradu, koji je istovremeno i jedini studijski program na prostoru Srbije koji pruža mogućnosti za akademsko obrazovanje u oblasti koreografije narodne igre, pedagogije i profesionalnog izvođenja scenske narodne igre i muzike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike