Hrabri novi pogled u svet autorskog filma: Festival u dvoranama i onlajn

14.10.2020

16:58 >> 14:22

0

U okviru takmičarskog programa biće prikazano do 12 filmskih ostvarenja koja će se boriti za nagradu Aleksandar Saša Petrović

Hrabri novi pogled u svet autorskog filma: Festival u dvoranama i onlajn
Copyright Promo/FAF Tanja Drobnjak

Dvadeset šesto izdanje Festivala autorskog filma biće održano u Beogradu od 27. novembra do 4. decembra na već tradicionalnim lokacijama, a publiku ove godine očekuje i jedna novina u vidu onlajn programa.

Usled epidemiološke situacije, organizatori festivala najavili su danas da će ove godine pored redovnog programa u salama širom Beograda, biti organizovan i onlajn program na platformi mojoff.net koji će ponuditi publici širom Srbije mogućnost da isprate određene filmove i programe.

– Nastojimo da određene programe učinimo dostupnim i posetiocima van Beograda, da festival poprimi drugu dimenziju pružajući mogućnost da deo programa bude i onlajn, ali sa željom da se što pre u potpunosti vratimo u sale odakle je festival i krenuo – rekli su iz direkcije festivala.

Promo / FAF Tanja Drobnjak

Festival autorskog filma i ove godine ponudiće posetiocima mogućnost da isprate najnovija ostvarenja, filmove koji su nagrađivani na festivalima, kao i ostvarenja autora koji su već dugo prisutni na filmskoj sceni.

U okviru takmičarske selekcije, FAF već tradicionalno domaću publiku upoznaje sa debitantima i mladim autorima, čije vreme tek dolazi. U okviru takmičarskog programa biće prikazano do 12 filmskih ostvarenja koja će se boriti za Gran-pri festivala, nagradu koja nosi ime velikog umetnika Aleksandra Saše Petrovića.

Šestu godinu za redom Festival će predstaviti i selekciju „Hrabri Balkan“, koja nastoji da iznenadi i skrene pažnju na talente mladih autora sa prostora bivše Jugoslavije i šireg regiona koji se oprobavaju u različitim formama filma. Neizostavan deo je i selekcija „Bande à part“ koja obećava da i ove godine nastavi svoju „pobunu“, prikazujući filmove koji su radikalni, nesvakidašnji i koji u sebi nose određenu dozu bunta.

Poklonici sedme umetnosti biće u prilici da uživaju u nekoliko pratećih programa i retrospektiva koji su u poslednjih godina postali neizostavni deo festivala i koji će biti naknadno najavljeni.

Domaćin festivala je Kombank dvorana, dok će se festival održati i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra, staroj i novoj zgradi Muzeja Jugoslovenske kinoteke, bioskopu „Fontana“, Centru za kulturu „Vlada Divljan“, Domu kulture Studentski grad i Art bioskopu-Kolarčeva zadužbina.

Kompletne informacije o programu naći će se na sajtu festivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike