Erotska drama o kojoj priča ceo svet: Roman "365 dana" stiže u domaće knjižare

19.04.2021

16:45 >> 15:13

0

Po knjizi Blanke Lipinske je prošle godine snimljen Netflix film koji je, kada je izašao, bio jedan od najgledanijih, ali i najviše osporavanih ostvarenja

Erotska drama o kojoj priča ceo svet: Roman "365 dana" stiže u domaće knjižare
Copyright Profimedia

Svetski bestseler prodat u više od milion primeraka “365 dana” poljske autorke Blanke Lipinske erotski je roman o kom priča ceo svet, a sada stiže u domaće knjižare.

Romansa u opasnom svetu mafije je priča koja je, prema oceni kritičara i knjižara u svetu, prevazišla “Pedeset nijansi – Siva”. Po romanu je prošle godine snimljen Netflix film koji je, kada je izašao, bio jedan od najgledanijih, ali i najviše osporavanih ostvarenja. Film se deset dana nalazio na prvoj poziciji po gledanosti u svetu, što je drugi po redu najbolji rezultat do sada na ovoj platformi.

Promo / Laguna

Priča prati Lauru Bjel i njenog dečka na predivnoj Siciliji. Drugog dana njihovog odmora iz snova, na svoj dvadeset deveti rođendan, Laura postaje žrtva otmice. Njen otmičar je mladi don Masimo Toričeli, glava poznate sicilijanske mafijaške porodice, odlučan da Laura mora biti njegova, po svaku cenu. On ima svoje razloge – kad je nedavno neko pokušao da ga ubije, Masimo je imao viziju lepe žene koja je izgledala identično kao ona. Nakon tog incidenta zaklinje se sebi da će bez obzira na sve žena iz vizije biti njegova. Masimo će Lauru držati u zarobljeništvu na svom imanju 365 dana u nameri da je osvoji.

Blanka Lipinska je jedna od najpopularnijih spisateljica i najuticajnijih žena u Poljskoj. Razočarana činjenicom da se o seksu ne govori otvoreno, prihvatila se zadatka da započne diskusiju o različitim aspektima ljubavi. Često kaže da je razgovor o seksu jednostavan poput spremanja večere.

Blanka Lipinska Promo / Maciej Dworzanski

Sa preko milion i po prodatih primeraka bestseler trilogije u Poljskoj, Blanka je 2019. godine uvrštena među najplaćenije pisce prema časopisu “Wprost”. Naredne godine isti časopis ju je uvrstio među najuticajnije žene u Poljskoj, a prema podacima njihove nacionalne biblioteke nalazi se među 10 najčitanijih pisaca u toj zemlji.

Pročitajte još

Roman “365 dana” naći će se od srede 21. aprila u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike