Dve hit premijere u Madlenianumu i JDP odložene za jesen: Bolest Štimca i odustajanje Lečića

17.06.2021

06:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Široka zemlja” i Da krenemo ispočetka čekaju novu pozorišnu sezonu

Dve hit premijere u Madlenianumu i JDP odložene za jesen: Bolest Štimca i odustajanje Lečića
Copyright Branislav Lečić Stefan Tomašević/ATAImages

Planirane premijere predstava “Široka zemlja” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i “Da krenemo ispočetka” Opere i teatra Madlenianum neće biti realizovane u junu, već se odlažu za jesen.

Još 10. juna otkazana je zbog bolesti jednog glumca premijera komada “Da krenemo ispočetka” Erika Emanuela Šmita, u režiji Andree Ade Lazić, ali su postojale šanse da se nova drama izvede do kraja ovog meseca. Ipak, to se neće desiti, jer je potvrđeno da je čuveni Slavko Štimac hospitalizovan zbog korona virusa, tako da će publika to delo gledati od septembra ili oktobra na Velikoj sceni Madlenianuma. Pored Štimca, u toj melodrami igraju i Ljubomir Bulajić, Tamara Aleksić, Branka Petrić, Lana Karaklajić i drugi.

Promo/Madlenianum

Francuski dramski pisac Šmit odavno je prisutan na scenama domaćih pozorišta i komadi su mu uglavnom bili hitovi kao što je bio slučaj s predstavama “Posetilac” (Atelje 212), “Frederik ili bulevar zločina”, “Oskar i mama Roz” (BDP), “Zagonetne varijacije”, “Mali bračni zločini” (Narodno pozorište), “Ajnštajnova izdaja” (Teatar Vuk).

“Široka zemlja” je komad austrijskog pisca Artura Šniclera, čija je premijera bila najavljena za danas na sceni “Ljuba Tadić” u JDP-u, ali je usled raznih problema nova režija Marka Manojlovića pomerena za septembar.

U toj drami igraju Vojin Ćetković, Marija Vicković, Svetlana Bojković, Irfan Mensur, Milena Vasić, Srđan Timarov, Petar Benčina, Milica Mihajlović i Aleksej Bjelogrlić.

Vojin Ćetković ATAImages/ Antonio Ahel

Na probama u originalnoj podeli je bio i Branislav Lečić, stalni član i prvak JDP, ali je kasnije napustio rad na ovoj predstavi.

Artur Šnicler je poznat domaćoj publici po delu “Vrteška”, koja se u raznim verzijama igrala u prestonici i po Srbiji, a nedavno je bila na repertoaru pozorišta “Boško Buha”, kao i pre više od decenije u JDP-u, u vidu adaptacije tog komada drugog naziva “Plava soba” Dejvida Hera.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike