Miljenik publike Kezaja Džons nastupa u Beogradu

16.09.2021

09:21 >> 09:34

0

Ljudi širom sveta danas uživaju u njegovim nastupima i brojnim hitovima među kojima su Beautiful Emilie, Million Miles From Home, My Kinda Girl....

Miljenik publike Kezaja Džons nastupa u Beogradu
Copyright Kezaja Džons / Promo / Jean Baptist Mondino

U pravom smislu miljenik beogradske publike, kantautor Kezaja Džons održaće koncert u Beogradu 23. septembra od 21 čas u okviru ciklusa koncerata “Urban Sessions”, na otvorenom prostoru – “Rooftop Galerija Beograd”.

Kezaja je do sada nekoliko puta gostovao u Beogradu i Srbiji i, kako ističe, voli da dođe u našu zemlju. Publika može da očekuje odličnu atmosferu i sjajnu muziku po kojoj je Kezaja poznat širom sveta. Originalni svoj muzički stil opisuje kao “Blufank”, koji predstavlja fuziju elemenata bluza i fanka.

Kezaja Džons / Promo / Jean Baptist Mondino

Džons je nigerijski kantautor i gitarista i njegovi nigerijski koreni imaju veliki uticaj na stvaranje originalnog zvuka. Poznat je i po svom posebnom stilu sviranja gitare. Kezaja često ističe da su mu uzori Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks.

Kezaja Džons / Promo / Jean Baptist Mondino

Njegov status kvalitetnog muzičara potvrđen je već prvim albumom “Blufunk Is a Fact” sa koga se izdvojio hit “Rhythm Is Love”. Publika širom sveta danas uživa u njegovim nastupima i brojnim hitovima među kojima su “Beautiful Emilie”, “Million Miles From Home”, “My Kinda Girl”….

Pročitajte još

Koncert organizuje Centar beogradskih festivala (CEBEF).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike