Zatišje pred buru: Novi Sad drži dah pred otvaranje EXIT festivala (FOTO)

07.07.2022

13:53

0

Autor: Danilo Krša

Ulice Srpske Atine iznenađujuće su puste, no, iz organizacije najavljuju - ovo će biti najveći "izlaz" do sada!

Zatišje pred buru: Novi Sad drži dah pred otvaranje EXIT festivala (FOTO)
exit novi sad 0707 2022 foto kaca (3) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Da nas reklame koje "vrište" sa svih čoškova vojvođanske prestonice ne podsećaju, verujte nam, sami ne bismo zaključili da nas samo nekoliko sati deli od otvaranja jednog od najvećih evropskih festivala.

Exit 2022. je na pomolu, no, ulice Novog Sada neočekivano su puste. Tek poneki plavokosi stranci sa rančevima na leđima nagoveštavaju da je na pomolu oluja, a kako najavljuju iz organizacije festivala, oluja će biti velika.

Tokom predstojeća četiri dana na tvrđavi se očekuje više stotina hiljada gostiju koji će moći da uživaju u dobroj muzici - no, za sada, te brojke deluju imaginarno.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Setimo se prošle godine i nepreglednih redova za karte, testiranja na COVID i prvog osećaja "slobode" nakog višegodinšnje pandemije - sad nasuprot tome stoji poluprazna Zmaj Jovina ulica i tek desetina fanova koji svoje vaučere menjaju za narukvice/ulaznice.

Čak ni Britanci koji su samo dan ranije pravili haos po gradu danas nisu u svom elementu, ili se možda još uvek oporavljaju od "štete" i čekaju da sunce zađe kako bi se vratili u pohod.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Otvaranje kapija festivala zakazano je za 19h, a ekipa našeg portala izveštavaće sa lica mesta, nadamo se - oči u oči sa nepreglednom masom Egzitaša, a potom nas očekuje i svečana ceremonija otvaranja uz umetnički program iznenađenja.

Tokom večeri na Main stageu publiku će zabavljati Senidah, dok će kasnije u noći mesto pod reflektorima zauzeti hip-hop senzacija Iggy Azalea kao i čuveni producent Afrojack.

Za ljubitelje tehno muzike Dance arena priprema pravu poslasticu uz mladu uzdanicu elektro scene Anfisu Letyago i b2b set legendarnog Adama Beyera i Enrica Sangiuliana, koji će zatvoriti prvi dan festivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike