Predstave koje su obeležile sezonu na "Nušićevim danima": Publiku oduševila ,,Ana Karenjina’’

21.05.2022

13:00

0

Tradicionalno je položen venac na spomenik našem najznačajnijem komediografu i književniku

Predstave koje su obeležile sezonu na "Nušićevim danima": Publiku oduševila ,,Ana Karenjina’’
Nušićevi dani - Copyright Stefan Simonović

Predstavom ,,Ana Karenjina’’ Novosadskog pozorišta ,,Ujvideki Szinhaz’’, u režiji Dejana Projkovskog juče uveče je svečano otvoren 39. po redu pozorišni festival ,,Nušićevi dani" u Smederevu.

Ova predstava oduševila je publiku što je tek uvertira za sve ono što će u narednim danima publika i svi ljubitelsji pozorišta moći da pogledaju.

Festival će trajati do 26. maja, a smederevska publika imaće priliku da pogleda neke od najznačajnijih predstava koje su obeležile pozorišne sezone za nama.

Foto: Stefan Simonović
 

Uoči početka predstave, tradicionalno je položen venac na spomenik Branislavu Nušiću, a zatim je u galeriji Centra za kulturu Smederevo otvorena izložba ,,Scenske vizure’’ studenata Fakulteta primenjenih umetnosti sa odseka scenografije.

U narednim danima festivala, na programu će se naći predstave ,,Izbiračica’’ Narodnog pozorišta Subotice u režiji Ive Milošević koja je na repertoaru 22. maja, "Rolerkoster" Ateljea 212 u režiji Milice Kralj 23. maja, ,,Vuci i ovce’’ Narodnog pozorišta u Beogradu u režiji Egona Savina 24. maja, a poslednjeg dana takmičarskog programa, 25. maja, ansambl Beogradskog dramskog pozorišta odigraće predstavu,,Zaljubljeni Šekspir’’ u režiji Ane Tomović.

Foto: Stefan Simonović
 

Sve predstave glavnog takmičarskog programa biće odigrane u Velikoj sali Centra za kulturu Smederevo sa početkom u 20 časova.

Poslednje večeri festivala, 26. maja, svečano će biti dodeljene festivalske nagrade: Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru ovogodišnjem laureatu Bogdanu Dikliću.

Biće dodeljena i nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu odluke žirija, nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike i nagrada ,,Milosav Buca Mirković” za najuspešnije glumačko ostavarenje na festivalu.

Foto: Stefan Simonović
 

Nakon dodele nagrada, festival će zatvoriti kabaretska predstava- Nušićev šou ,,Srećna familija’’.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike