U iščekivanju nove “Snežane i sedam patuljaka”: Zašto Dizni menja radnju filma?

27.01.2022

15:15

0

Prihvaćena je kritika glumca Pitera Dinklidža i snimatelji će se u narednom periodu konsultovati s osobama koje boluju od ahondroplazije (retke bolesti koja uzrokuje patuljast rast)

U iščekivanju nove “Snežane i sedam patuljaka”: Zašto Dizni menja radnju filma?
Copyright "Snežana i sedam patuljaka"/Profimedia

Kompanija Dizni odlučila je da promeni deo radnje filma "Snežana i sedam patuljaka" nakon što je glumac Piter Dinklidž kritikovao način na koji su planirali da prikažu osobe koje su patuljastog rasta.

Gal Gadot Profimedia
 

Dizni je odlučio da prihvati ovu kritiku. Reditelj Mark Veb i snimatelji će se u narednom periodu konsultovati s osobama koje boluju od ahondroplazije (retke bolesti koja uzrokuje patuljast rast) kako bi promenili delove filma koje oni smatraju uvredljivim.

Profimedia
 

- Kako bismo izbegli promovisanje stereotipa koji su zastupljeni u originalnoj verziji filma, odlučili smo da koristimo drugačiji pristup kada je reč o ovih sedam likova. Počeli smo da sarađujemo s ljudima niskog rasta u cilju poboljšanja nove verzije - kazao je jedan od predstavnika Diznija.

Protiv nove "Snežane" oglasio se i britanski paraolimpijac, plivač Vil Peri, koji je javno osudio takvu praksu navodeći da se ljudi sa nanizmom u filmovima i na televiziji često prikazuju kao "mitska i komična stvorenja".

Rejčel Zegler Promo / MCF
 

Nedavno se ovaj film našao na meti takozvane “kulture otkazivanja”, jer, kako su neki tvrdili, uključuje “poljubac princa koji se događa dok glavna junakinja spava i to bez njenog pristanka”.

Za sada je poznato da je Dizni u igranom rimejku kultnog crtanog filma angažovao glumicu Rejčel Zegler, kao i da će biti reč o mjuziklu. Takođe se zna da će zlu kraljicu igrati Gal Gadot, a da film režira Mark Veb.

"Snežana i sedam patuljaka"/Profimedia
 

Holivudska zvezda Gal Gadot, koja je svojevremeno ponela i titulu najlepše žene Izraela, na velikom platnu do sada je tumačila karakterne, snažne žene, spremne da se suprotstave svim opasnostima i izbore za pravdu.

Podsetimo, crtani film “Snežana i sedam patuljaka” prvi je dugometražni animirani film ikada snimljen. Baziran na bajci braće Grim, film je objavljen 1938. godine i iako su mnogi predviđali da će Dizni zbog njega bankrotirati, zapravo mu je doneo ogromno bogatstvo.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike