“Života mi više nema bez unučića “- Zet mi ubio ćerku, a hranitelji odveli decu! (FOTO)

21.07.2021

22:00

0

Autor: J.Jovanović

Siniša Radovančev je direktnim ubodom nožem u srce ubio majku dvoje dece 21. novembra 2017. u pančevačkom naselju Sodara

24sedam/ Goran Sivački

Milovan Mijatović, otac Biljane Mijatović, koju je njen nevenčani suprug Siniša Radovančev ubio na proslavi njenog rođendana naočigled starije ćerke u njihovom stanu u Pančevu kaže da i posle tri i po godine ne može da se pomiri sa činjenicom da je više nema!

Inače, Biljana je iza sebe ostavila ćerku Mariju iz prvog braka, kao i ćerku Anju iz zajednice sa Sinišom.

Siniša Radovančev je podsetimo, direktnim ubodom nožem u srce ubio majku dvoje dece 21. novembra 2017. u pančevačkom naselju Sodara.

Pročitajte još:

-Iako je prošlo tri i po godine, bol je sve veća. Mislio sam da vreme leči rane, ali sam se prevario u tome. Bez ćerke mi je jako teško. Ne znam, kako ću dalje. Ja ne mogu da im zamenim majku, a ona ima sada najviše treba. Ja to vidim, ali šta mogu- priča nam otac od pokojne Biljane, Milovan Mijatović.

Milovan Mijatović, otac ubijene Biljane 24sedam/ Goran Sivački

Kako kaže, obe unuke su u hraniteljskoj porodici, a on se trudi da im olakša život koliko god je moguće, budući da je svestan činjenice da im ne može zameniti majku.

-Obe unuke su mi u hraniteljskoj porodici. Oni su divni ljudi, i nemam šta za njih da kažem loše. Ja sam deci staratelj, ali kod mene nemaju uslove za život. Šta mogu. Voleo bih da su kod mene. Pomirio sam se sa tim da su tamo. Drži me to, što ih viđam. Često odem do njih, odnesem im voće, pogotovo, sada u letnjem periodu. I ne samo to, šta god im treba, ja sam uvek tu za moje unuke. Porasle su, one su dobra deca. Starija ide u srednju školu i ona svaki drugi dan dolazi kod mene, dok je ova druga unuka još mala- objašnjava Mijatović.

Pokojna Biljana Mijatović 24sedam/ Goran Sivački

Sećanja ne blede

-Moja ćerka je radila u jednom marketu. I tu su se Siniša i ona upoznali. Prema meni je uvek bio korektan i ljubazan. Međutim, od raznih ljudi sam čuo da je po prirodi bahat, a kako se dočepao nekog novca, postao je još bezobrazniji… Dosta je pio, bio je sklon alkoholu. Biljana mi se nikada nije požalila na njegovo ponašanje, a živeli su tri godine zajedno. Ona je znala da sam preke naravi i da sam u stanju glavu da izgubim samo da bih je zaštitio. Verovatno nije smela da mi kaže za njegovo ponašanje. Kad god je bio u mojoj blizini bio je fin. Dobio je dvanaest i po godina zatvora zbog ovoga što je uradio i služi kaznu u zatvoru u Požarevcu. Branila su ga četiri advokata, a mene niko ništa nije pitao, iako sam bio prisutan u sudu. Uglavnom, ostalo je samo sećanje na nju, i ja često odlazim do njenog grobnog mesta, a ponekad ide sa mnom i Marija. Od kako je Biljana ubijena, ja više nemam nikakvu sigurnost u smislu da, ako mi nešto zatreba poput toga da odem do lekara da mi se nađe i pomogne, a da ne pričam za decu- priča on.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu osudio je pravosnažno na dvanaest i po godina zatvora Sinišu Radovančeva zbog ubistva Biljane Mijatović, a tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda kojim je osuđen na jedinstvenu kaznu od dvanaest godina i pet meseci.

Milovan Mijatović 24sedam/ Goran Sivački

Ni glasa

Kako kaže, niko od Sinišine rodbine nije zvao da pita kako su deca.

-Niko od njegovih roditelja nije zvao, niti se interesovao za decu. To su mi i hranitelji rekli. Sećam se, da kada je mojoj drugoj unuci bio rođendan, došla je Sinišina snaja i bilo joj je jako neprijatno zbog mene. Međutim, rekao sam joj da nema potrebe za tim, jer ona ništa nije uradila. Od tada se više niko nije pojavio od njegovih- ističe Milovan.

Upitan da prokomentariše, šta je bio motiv za ubistvo, Milovan kaže da se to pita svakog dana.

-Verujte da danima i godinama razmišljam šta je bio razlog da je ubije. Lomim glavu tri i po godine, šta je bio okidač, pa razmišljam ili je totalna budala, ili je bio afekat, ne znam, šta bih vam rekao. Uglavnom, moja starija unuka je videla taj jeziv prizor, koji će joj ceo život ostati urezan u sećanju. Ispričala mi je sve, a vodili smo je i kod psihijatra… – objašnjava on kroz suze.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo 21. novembra 2017. godine u Pančevu, a Biljana Mijatović je bila vanbračna supruga Radovančeva.

Biljana Mijatović i Siniša Radovančev Printscreen/Facebook/Biljana Mijatović

Biljana je preminula na licu mesta u stanu u naselju Sodara, a zločin se desio dok su se u drugoj sobi bile njihova ćerka Anja od svega tada 20 dana i Biljanina ćerka iz prvog braka, koja je zgrabila dete i pobegla.

Posle ubistva, obe devojčice smeštene su u hraniteljsku porodicu, a Biljanin prvi muž, navodno, nije ni pokušavao da preuzme starateljstvo nad zajedničkim detetom. Nakon deset meseci, Mariju je dočekala nova trauma – ubio joj se otac.

Siniša Radovančev se tokom suđenja branio da je to uradio “jer mu je pao mrak na oči“ kada mu je, kako on tvrdi, Biljana rekla posle svađe: „Pi*ko jedna, ni dete nije tvoje.“

Milovan Mijatović 24sedam/ Goran Sivački

Pročitajte još:

Nakon stravičnog zločina, Siniša je izašao ispred zgrade, gde se sreo s policijom.

Kobne večeri bila je proslava Biljaninog 30. rođendana, a goste je bukvalno sa poklonima policija vraćala od zgrade, jer nisu znali da se dogodilo ubistvo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti