Džonić pokušao da pošalje poruku sinovima: Prvoosumnjičeni za ubistvo porodice Đokić uhvaćen sa ceduljom u niškom pritvoru

07.12.2021

21:42

0

Džonića, za razliku od situacije kad je tek uhapšen i kada mu je porodica okrenula leđa, sada posećuje supruga Suzana

Džonić pokušao da pošalje poruku sinovima: Prvoosumnjičeni za ubistvo porodice Đokić uhvaćen sa ceduljom u niškom pritvoru
Goran Džonić - Copyright Foto: Printskrin facebook/Goran Džonić

Goran Džonić, prvoosumnjičeni za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25), uhvaćen je sa ceduljicom u niškom pritvoru koju je, prema izvorima iz istrage, nameravao da doturi jednom od dvojice sinova takođe osumnjičenih za teško ubistvo Đokića.

U toj nameri penzionisani vatrogasac osumnjičen za monstruozno ubistvo rođačke porodice je osujećen jer je stražar primetio da nešto krije u ruci, pa je reagovao na vreme. Inače, u pismu za sina Džonić je, prema logici stvari, sinu napisao kako da ga brani i da, ako ikako može preko zatvorenika, poruči i bratu istu stvar da bi sva trojica konačno usaglasila odbrane.

- Goran je, kao i svakog dana, izašao u šetnju kad je stražar primetio da nešto skriva. Goran je ruku sa zatvorenom šakom gurao u džep i kad mu je stražar rekao da je izvadi, on ga je pitao: "O čemu se radi, valjda mogu da držim ruku u džepu".

Stražar mu je rekao da se odmah zaustavi i pretresao ga je. Našao mu je hemijskom olovkom ispisanu cedulju koju mu je odmah oduzeo. Čuo sam da se Džonić nešto pravdao i da je spustio glavu, ali šta je govorio, zatvorenici nisu čuli.

Samo su videli da je stražar bio veoma ljut i besan. Zatvorenicima je ispričao da je pisao sinu Stefanu jer je njemu lakše mogao da dobaci pismo iako su i njegova i Milanova ćelija prilično udaljene od njegove - otkrio je za Srpski telegraf advokat jednog pritvorenika koji se sa Džonićem viđa tokom šetnje.

Džonića, za razliku od situacije kad je tek uhapšen i kada mu je porodica okrenula leđa, sada posećuje supruga Suzana.

- Džonić se ponaša pokorno u pritvoru, gde je smešten u grupnoj sobi, a posećuju ga žena i advokat. Dobija pakete i jede zatvorsku hranu i čak se ugojio jer samo leži, izuzev dva sata koje provede u laganoj šetnji u zatvorskom krugu skrivenom od pogleda iza visokih zidina. Dobija i pakete s garderobom i hranom - ispričao je izvor blizak istrazi.

Zasad nije poznato šta je Džonić napisao tačno na cedulji koju mu je zatvorska straža pronašla i oduzela pogotovo što je više puta menjao odbrane pred tužiocem. Nije isključeno da je tih pisama bilo više i da je neka od tih ceduljica, uprkos nadzoru čuvara, i stigla do njegovih sinova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike