Pevač uboden u srce bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme? Istraga krvavog obračuna u Novom Sadu

06.12.2021

11:59 >> 12:06

0

U policijsku stanicu privedeno čak 20 ljudi, a njihovo saslušanje trajalo satima

Pevač uboden u srce bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme? Istraga krvavog obračuna u Novom Sadu
Strahinja Music - Copyright Foto: Instagram

Strahinja Mrđan (27)  iz Veternika teško je povređen u lokalu u Sutjeskoj ulici u Novom Sadu, a policija je privela dvadesetak učesnika obračuna. Nije još poznato ko je izbo mladića.

Mrđan je teško ranjen u noći između subote i nedelje u masovnoj tuči, koja je izbila u restoranu u novosadskom Spensu.

U tuči su korišćeni i noževi, a Mrđan je zadobio ranu tik do srca, zbog čega je u jako teškom stanju i lekari mu se bore za život. Pevač kobne večeri nije nastupao u restoranu, već je bio privatno.

Strahinja je bio u lokalu kao gost sa svojim društvom, kada je izbila masovna tuča. Za sada još nepoznata osoba nožem je mladom pevaču zadala ubod u srce. U ovoj tuči povređen je i Novosađanin (29), koji je zadobio lake telesne povrede. Šta je bio povod za obračun još se ne zna.

- Odjednom je sve to krenulo, a u jednom trenutku se nije znalo ko koga bije. Nastao je opšti haos i gungula, tako da nije sa sigurnošću utvrđeno ko je počeo kavgu, kao ni koji je bio povod. Takođe, utvrđuje se i da li je Mrđan kolateralna šteta - objašnjava izvor.

Posle krvavog obračuna, koji se umalo kobno završio, novosadska policija privela je više osoba koje su učestvovale u masovnoj tuči.

U policijsku stanicu je privedeno čak 20 ljudi, a njihovo saslušanje trajalo je satima. Međutim, tužilaštvo još nije kvalifikovalo krivično delo, te još uvek nema krivičnih prijava. Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti.

Lokal u kom se desilo krvoproliće juče je bio zatvoren i zapečaćen od strane policije, a neki pričaju da se u njemu okupljaju navijači. S druge strane, na društvenim mrežama sinoć se pojavilo obaveštenje lokala koji je policija prethodno zapečatila da se kod njih tuča nije desila.

Jedan od vlasnika tog objekta je nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde, a sada FK Sparte iz Praga. On nije bio u lokalu kada je nastao haos, jer nije u Srbiji.

Mrđan je u subotu uveče na svoj stori na Instagramu kačio snimke i slike iz provoda. Na objavljenom materijalu vidi se veće muško društvo, dok se na stolu vidi veliki broj flaša i čaša. Na jednom snimku se vidi kako se Strahinja, zagrljen sa prijateljem, veseli i peva, dok se u pozadini čuje pesma.

Iz Kliničkog centra Vojvodina juče su saopštili da je pacijent primljen zbog ubodne rane s leve strane grudnog koša. Posle kliničkog pregleda, laboratorijskih ispitivanja i radiološke obrade utvrđena je povreda srca i pluća, te je hitno operisan. U daljem toku, nakon operativnog lečenja, pacijent je hemodinamski nestabilan, u teškom opštem stanju i smešten na kliniku za intenzivnu terapiju i reanimaciju radi daljeg konzervativnog tretmana - rekli su u PR službi UKC Vojvodine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike