"Dijanu Hrkalović drže u pritvoru stalnim ponavljanjem saslušanja": Odbrana traži izuzeće Zagorke Dolovac

06.12.2021

10:54 >> 10:55

0

Danas u tužilaštvu ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad - Milorad Šušnjić koji je sa bivšom sekretarkom MUP pod istragom za trgovinu uticajem

"Dijanu Hrkalović drže u pritvoru stalnim ponavljanjem saslušanja": Odbrana traži izuzeće Zagorke Dolovac
dijana hrkalovic foto sivacki (1) - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Bivša sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović privedena je 15. oktobra zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića Bagzija da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi". Dijana se od tada nalazi u pritvoru, a njena odbrana sada traži izuzeće tužioca Mladena Nenadića i Zagorke Dolovac.

- Svih 20 svedoka je saslušano, svedoka koji imaju veze sa Bagzijem, a ne sa njom. Nju u pritvoru drže na osnovu tačke dva, a to je da ne bi uticala na svedoke, a Bagzi i dalje radi u policiji. Non stop ponavljaju njihova saslušanja i tako je drže u pritvoru, a recimo tih 20 svedoka je nije ni spomenulo - rekao je Ahmed Delimeđac, njen advokat.

Dijana Hrkalović je podsetimo, krajem novembra ponovo saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem, rečeno je u tom tužilaštvu. Nju sumnjiče da je nezakonito naredila da se sluša Darko Elez.

Ona je na saslušanje bila privedena iz pritvora u kojem je od 15. oktobra i posle toga je vraćena u Okružni zatvor.

Pored nje, danas je u tužilaštvu ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad - Milorad Šušnjić. Hrkalović i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina.

Podsetimo, Hrkalović je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Ovi izveštaji nemaju veze sa DNK analizama kako se to pojavilo u nekim novinama. Sve navode krivične prijave Hrkalovićka je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike