Uhapšeni Belivukovi "Principi" u podne na saslušanju

19.10.2021

09:33

0

Autor: A. S.

Prošlog petka Specijalni sud je potvrdio optužnicu protiv 30 pripadnika ove grupe, koja se tereti za pet teških ubistava, otmice, trgovinu oružjem i drogom i silovanje

Uhapšeni Belivukovi "Principi" u podne na saslušanju
hapšenje (4) - Copyright MUP

Dvojica pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, poznata kao "Principi", po podne će biti saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, rečeno je u tom tužilaštvu, prenosi Tanjug.

Nakon saslušanja osumnjičenih Senada Rešovića (33) i Dejana Mihajlovića (32), tužilaštvo će saopštiti da li će od suda tražiti da im odredi pritvor.

Njih dvojica se terete za teška ubistva Nikole Mitića i Zdravka Radojevića u avgustu i novembru prošle godine, saopštilo je sinoć Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rešović se tereti da je, zajedno sa Belivukom, Miljkovićem i još devetoricom pripadnika grupe - B., D. T., V.  D., N. S., S. L., V. G., A. S., S. R. i B. H., 10. avgusta prošle godine oteo Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Osumnjičeni Mihajlović se tereti da je 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih dela i istaknuti članovi organizovane kriminalne grupe koja je delovala pod velom navijačke grupe "Principi", a koju su predvodili Belivuk i Miljković.

Prošlog petka Specijalni sud je potvrdio optužnicu protiv 30 pripadnika ove grupe, koja se tereti za pet teških ubistava, otmice, trgovinu oružjem i drogom i silovanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike