Saznajemo: Dijanin načelnik policije mesecima proganjao nestalog Strahinju Markovića! Kakvu je igru vodio Coka Damjanović?

21.09.2021

09:14 >> 14:20

0

Autor: Lj. Keković

Mladić iz Resnika bio pod policijskom pratnjom, a istovremeno načelnik trećeg odeljenja tvrdio da će biti ubijen

Saznajemo: Dijanin načelnik policije mesecima proganjao nestalog Strahinju Markovića! Kakvu je igru vodio Coka Damjanović?
Privatna arhiva

Strahinja Marković (22), iz Resnika, jedan je od misteriozno nestalih mladića u vreme kada su MUP-om rukovodili ministar Nebojša Stefanović i državna sekretarka Dijana Hrkalović, a kriminalna grupa Veljka Belivuka napredovala do monstruoznih razmera.

Prema saznanjima 24sedam, pre nestanka, juna 2020. godine, Strahinja Marković danonoćno je bio pod opservacijom tadašnjeg načelnika trećeg odeljenja beogradske policije Dragoslava Damjanovića zvanog Coka, danas raspoređenog u Unutrašnju kontrolu MUP Srbije.

Pročitajte još

Damjanović je, kako saznajemo, organizovao praćenje Markovića, tvrdeći da mu je život ugrožen, te da mu je glava ucenjena na stotine hiljada evra!

– Pre nego što je nestao, Marković je pozivan na informativne razgovore, da bi u jednom momentu tadašnji načelnik odeljenja za krvne i seksualne delikte pozvao Strahinjinog oca i rekao mu da je život njegovog sina u opasnosti i da je za njegovu glavu ponuđeno 200.000 evra – otkriva za 24sedam odlično obavešteni izvor blizak istrazi.

Dijana Hrkalović i Veljko Belivuk 24sedam/Instgram_dijanahrkalovic

Kako dalje navodi, uz stalno praćenje, postoje saznanja da je jednom prilikom Damjanović pozvao Markovića i rekao mu da hitno otputuje na Kopaonik i tamo se skloni jer mu preti opasnost da će te iste večeri biti ubijen.

– Marković se sklonio, a njegova porodica insistirala je kod Damjanovića da im se kaže da li je on za nešto osumnjičen i da li je na poternici, a odgovor je bio negativan. U kuću koju je nestali mladić iznajmio u Resniku upala je interventna policija zbog dojave da je u njoj sakriveno oružje. Nije nađeno ništa, a kada je mladićeva porodica pitala pomenutog načelnika o čemu se radi, navodno im je odgovorio da njihov sin ništa nije uradio, ali da mu je najsigurnije da bude u zatvoru – otkriva ovaj sagovornik.

Privatna arhiva

Kakvu je igru Damjanović vodio, s obzirom na to da je tada bio šef radne grupe “Mangusta” koju je oformila državna sekretarka u MUP Srbije sa zadatkom da prati bezbednosno interesantne osobe, pre svega “škaljarce” i “kavčane”, ne može se sa sigurnošću reći.

Međutim, interesantno je to što je od Markovića tražio da potpiše da odbija policijsku zaštitu.

Svaki kontakt sa Markovićem, međutim, prestao je onog trenutka kada je njegov otac, ne znajući odakle vrebaju opasnost i pretnja, otišao sa drugim sinom u sedište beogradske policije, preteći da će sve da ispriča medijima.

Strahinji Markoviću svaki trag se gubi 30. juna 2020. godine.

Aleksandar Šarac Printscreen/Instagram

Nestao je na Banovom brdu, ispred kuće Aleksandra Šarca koga su, kako se sumnja, kasnije likvidirali Belivuk i njegova grupa.

Navodno mu je kod Šarca pozlilo, a potom je sam otišao u zgradu policije u 29. novembra.

Porodica je sutradan dobila informaciju da je uhapšen. Markovićev advokat Zoran Stojković javio je da je Strahinja priveden na informativni razgovor, međutim, mladićevoj porodici rečeno je da se on tu ne nalazi i da nije privođen.

Inspektor Dejan Jović Facebook/Dejan Jovic

Dragoslav Damjanović Coka, posle hapšenja Belivuka i Miljkovića za ubistvo na šinama karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine, “tretirao je i ganjao” inspektora Dejana Jovića koji je vodio istragu tog slučaja, sve dok 2018. godine nije uhapšen zbog navodne trgovine uticajem. Pre hapšenja je mesecima praćen i prisluškivan.

Pročitajte još

Rasformiranjem radne grupe “Mangusta” Coka Damjanović postaje načelnik SBPOK-ovog odeljenja za ubistva, gde je inače radio Jović.

Posle dolaska Aleksandra Vulina na mesto ministra policije, Damjanović je prebačen na mesto koordinatora u UKP, a odatle u Unutrašanju kontrolu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti